Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Vuxenutbildning

Vill du studera vidare mot högre studier eller arbete? På Vuxenutbildningen Falkenberg kan du studera på grundläggande nivå och på gymnasial nivå, men även särskild utbildning för vuxna och svenska för invandrare. Här finns yrkesutbildningar som utvecklats i samarbete med näringslivet, både på gymnasial nivå och yrkeshögskola.

I enlighet med Folkhälsomyndighetens direktiv för skolan, är våra lokaler öppna för klassundervisning. Vi följer Folkhälsomyndihetens rekommendationer angående avstånd och begränsade möten. Vissa moment sker fortfarande på distans. Tack för att du håller avstånd och håller dig hemma även om du bara är lite sjuk.


Vi fortsätter att utgå från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förbehåller oss rätten att göra vissa förändringar. Det är därför viktigt att du håller dig uppdaterad på webbsidan.

Har din arbetssituation förändrats? Har du fått mer tid över?

Gör något värdefullt med tiden och stärk dina kompetenser med utbildning! Läs mer under rubriken Individuellt kurspaket.

Förändringar med anledning av Covid-19

Vuxenutbildningen öppnar sina lokaler från 10 augusti

I enlighet med Folkhälsomyndighetens nya direktiv för skolan, planerar vi att öppna våra lokaler måndagen den 10 augusti. Detta betyder att du kommer kunna besöka oss under våra ordinarie öppettider. Undervisning kommer att återgå till schemalagd klassundervisning men vissa moment kan komma att behöva ske på distans.

Vi fortsätter att utgå från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förbehåller oss rätten att göra vissa förändringar. Det är därför viktigt att du håller dig uppdaterad på webbsidan.

Nationella prov - 24 mars 2020

Skolverket meddelar att samtliga nationella prov ställs in mellan 30 mars-30 juni. Informationen uppdateras löpande och vi återkommer när de nationella proven genomförs som vanligt igen.

Studie- och yrkesvägledning - 23 mars 2020
Tidsbokade samtal med studie- och yrkesvägledare sker tills vidare över mail eller telefon. Frågor om studiemedel hänvisas direkt till CSN. Se mer information under sidan Studie- och yrkesvägledning för vuxna. Drop-in till studie- och yrkesvägledare kommer tills vidare att ske genom telefon eller distansteknik.

Distansstudier - 18 mars 2020

Vuxenutbildningen kommer från och med den 18 mars att genomföra övervägande utbildningar som distansstudier. Kontakta din lärare vid frågor eller Vuxenutbildningen direkt.

Få hjälp och stöd med dina distansstudierlänk till annan webbplats

Vuxenutbildningen kommer att hålla sina tjänster öppna i övrigt men hänvisar vägledningssamtal och andra bokade möten till mail, telefon- eller distanstekniksmöten.

Vid frågor, kontakta Vuxenutbildningen
vuxenutbildningen@falkenberg.se
0346 - 88 60 00

Information till inskrivna elever angående covid-19

Hösten är här och vi hälsar alla inskrivna elever varmt välkomna! Vi vill informera er om rekommendationer och de beslut som fattats inför hösten 2020 med anledning av covid-19. Vi följer noggrant utvecklingen av covid-19 och omprövar våra beslut kontinuerligt.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer för minskning av smittspridning

En hel sommar har gått men fortsatt gäller det att vi tillsammans hjälps åt att minska smittspridningen av covid-19. Det gör vi genom att följa Folkhälsomyndighetens (FHM) rekommendationer om att stanna hemma från skolan vid symtom som halsont, snuva, illamående och huvudvärk, men även andra symtom som muskeloch ledvärk, feber, hosta och svårigheter att andas.

Du ska stanna hemma så länge du känner sig sjuk och du ska vara feberfri i två dygn innan du får gå tillbaka till skolan. Du kan återgå till skolan även om du har kvarvarande torrhosta om det gått sju dagar sedan du blev sjuk och du varit feberfri i övrigt i minst två dygn.

Om du är frisk, men har en närstående som är sjuk:

Om du är frisk ska du gå till skolan som vanligt. Detta gäller även om någon annan i hushållet är sjuk.

Om du är frisk, men har en närstående som tillhör en riskgrupp:

Om du är frisk ska du gå till skolan som vanligt. Det gäller även om du har en närstående som tillhör en riskgrupp.

Hitta en studieform som passar dig

På Vuxenutbildningen Falkenberg kan du som vuxen skaffa dig nya möjligheter i livet. Välj bland många typer av utbildningar och olika sätt att läsa på. Oavsett om du vill läsa enstaka kurser eller en hel utbildning finns det något för dig. Du kan också läsa på många olika sätt och på olika nivåer.

Individuellt kurspaket

Brist på tid är ofta det största hindret för att kunna gå en kurs eller utbildning för att utvecklas i jobbet eller faktiskt byta karriär. Du som har en förändrad arbetssituation kan få hjälp av oss på Vuxenutbildningen Falkenberg att lägga upp en individuellt anpassad utbildning. Då kan du studera medan du väntar på att få återgå i tjänst eller göra ett eventuellt karriärsbyte. Kurserna ska stärka din kompetens inom ditt arbetsområde och vi tar gemensamt fram vad just du behöver. Med utbildning kommer du bli bättre rustad när tiden är mogen för att återgå i arbete igen!

Så här går det till:

Vägledarna på Vuxenutbildningen träffar dig och lägger upp din individuella studieplan. När kurserna/utbildningen är klar får du betyg/intyg. När du väl återgår i tjänst eller byter arbete har du dokumenterade kunskaper att visa din arbetsgivare.

Studie- och yrkesvägledning

Du är också välkommen att ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare i din kommun för att tillsammans se över din situation och lägga upp en plan. Du kan exempelvis studera mestadels hemifrån eller på deltid för att kunna arbeta samtidigt som du läser. Om du är folkbokförd i Falkenberg vänder du dig till studie- och yrkesvägledarna i Falkenberg.

Vem kan söka?

Vuxenutbildningen är till för dig från och med hösten det år du fyller 20 år, samt för dig som är yngre och har en examen eller ett studiebevis från gymnasieskolan. Du behöver inte vara folkbokförd i den kommun du söker utbildningen i men själva ansökan gör du i din hemkommun.

Du kanske behöver läsa in kurser som du saknar för att ta dig vidare till arbete eller vidare studier, eller så kanske du helt vill byta inriktning och göra ett karriärsbyte. Du är alltid fri att söka och målet med studierna är att de ska leda till jobb.

Kostar det något att läsa på Vuxenutbildningen?

Själva kurserna och utbildningarna betalas med kommunala eller statliga medel och kostar alltså ingenting för dig som läser. Däremot kan du behöva betala för kursmaterial och i vissa fall arbetskläder.

Öppettider

I informationen kan du få hjälp att öppna kurser enligt din studieplan, få ut ett studieintyg, en utskriven studieplan, kontaktuppgifter till lärare med mera.

Telefon: 0346-88 60 00
E-postadress: vuxenutbildningen@falkenberg.se

Ordinarie öppettider

Måndag: kl. 8:15 - 12:00 och 13:00 - 15:00
Tisdag: kl. 8:15 - 12:00 och 13:00 - 15:00
Onsdag: kl. 8:15 - 12:00 och 13:00 - 15:00
Torsdag: kl. 8:15 - 12:00 och 13:00 - 15:00
Fredag: kl. 8:15 - 12:00

Besöksadress Vuxenutbildningen Falkenberg, Igeldammsvägen 1

Det är här du träffar studie- och yrkesvägledare, samt rektor.

Besöksadress SFI, Arvidstorpsvägen 1

Det är här du skriver in dig till SFI.

Kontakt

Kontakta Vuxenutbildningen Falkenberg

 • Besöksadress vuxenutbildningen

  • Igeldammsvägen 1
  • 311 35 Falkenberg
 • Besöksadress SFI

  • Arvidstorpsvägen 1
  • 311 35 Falkenberg
 • Vladimir Tolevski

 • Jenny Milanovic

  • Biträdande rektor
  • SFI, grundläggande vuxenutbildning, gymnasial teoretisk vuxenutbildning, gymnasiala yrkesutbildningar med SFI
  • jenny.milanovic@falkenberg.se
 • Vuxenutbildningen Falkenberg

 • Vuxenutbildningen Falkenberg på Facebook