Skip to main content

VÀlkommen till Fajansskolan

 • Klassrumsroboten AV1

  Med hjÀlp av vÄr klassrumsrobot kan elever som av nÄgon anledning inte kan vara i skolan ÀndÄ vara med i undervisningen. Eleven styr roboten hemifrÄn och kan rÀcka upp handen, frÄga om hjÀlp, eller diskutera med klasskompisar.

 • Bokhunden Bettan

  Labradoren Bettan Àr vÄr bokhund och Àr specialutbildad i att möta barn. Med Bettan fÄr elever bland annat trÀna pÄ att lÀsa högt och hon har hjÀlpt mÄnga elever att knÀcka lÀskoden. Bettan kan ocksÄ vara en lugn och trygg vÀn att komma ner i varv tillsammans med.

 • Tomtar pĂ„ skolgĂ„rden

  Varje Ă„r innan jullovet kommer tomten och smyger utanför skolan och knackar pĂ„ vĂ„ra fönstren. Det Ă€r alltid en spĂ€nnande höjdpunkt för alla pĂ„ skolan. Även Pippi och andra spĂ€nnande figurer kan komma pĂ„ besök.

 • Mentorföretaget Arla

  För att ge vÄra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med Arla. Tillsammans med Arla planerar vi olika aktiviteter för eleverna nÀr de gÄr i Ärskurs 2 och 5.

 • KOLL med Falkenbergs Sparbank

  KOLL - Kul och lÀrorikt lÀrande, Àr ett samarbete med Falkenbergs Sparbank dÀr alla vÄra elever i Ärskurs 3 och 6 trÀffar representanter frÄn banken. Med KOLL fÄr eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras Älder.

  Vi tror pÄ alla elever

  Vi bedriver en varierad undervisning utifrÄn alla elevers behov. Med olika metoder, verktyg och material utmanar vi alla vÄra elever. Vi jobbar ocksÄ med liknande strukturer och rutiner i alla Ärskurser. Det skapar trygghet och en bra grund för lÀrande.

  Stöd och hjÀlp i skolan

  Skolans elevhÀlsoteam med bland annat skolsköterska, kurator, skolpsykolog, specialpedagog och rektor följer regelbundet upp var olika grupper och elever befinner sig i sitt mÄende och lÀrande. DÄ kan vi tidigt se vilka elever som behöver anpassningar eller stöd och samtidigt forma stödet utifrÄn aktuellt behov.

  Trygga elever lÀr sig mer

  TvÄ elever i varje Ärskurs 2-6 Àr utsedda till trivselledare. Tillsammans med vÄr trygghetsvÀrd Àr de utbildade i att ordna med rastaktiviteter för alla elever pÄ skolan. 

  Genom att engagera elever att ordna roliga rastaktiviteter bygger vi en stark gemenskap och skapar en trygg och trivsam miljö i skolan.

  Kontakta

  Fajansskolan

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.