Skip to main content

Information om kakor på webben

På Falkenbergs kommuns webbplatser använder vi kakor (cookies). Kakor är små textfiler som lagras på din dator när du besöker en webbplats.

Vi använder kakor för att ge dig tillgång till olika funktioner och för att spara information om hur du och våra andra besökare använder webbplatsen. På så sätt lär vi oss hur vi kan förbättra webbplatsen.

De kakor vi använder sparar ingen information som gör att vi kan identifiera vem du är som besökare.

Vi använder följande kakor:

  • en permanent kaka, som ligger kvar på din dator under en bestämd tid
  • en sessionskaka, som lagras tillfälligt medan du är inne på en webbsida. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare.

Samtycke

Vi använder inte aktivt samtycke. Genom att besöka oss godkänner du att vi lagrar kakor på din dator.

Neka kakor

Om du inte accepterar att vi använder kakor på din dator kan du själv stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar. Detta kan betyda att vissa funktioner på webbplatsen inte kommer att kunna användas fullt ut. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator.

Kakor för statistik

Vi lagrar statistik i egen regi på servrar i Falkenberg. Vi sparar ingen personlig information om dig och vi kan heller inte spåra någon information. Vi anonymiserar all data som lagras i vårt statistikverktyg Matomo.

Kakor för uppläsning och film

Vi har integrerat uppläsningsfunktionen Readspeaker på vår webbplats samt bäddat in videor som är publicerade på Youtube (del av Google) och Vimeo.

Readspeaker

Använder du uppläsningsfunktionen samlar Readspeaker in viss information om dig. Detta är för att du ska kunna spara dina inställningar och för att Readspeaker ska få in data så att de kan göra uppläsningsfunktionen bättre.

Så här använder Readspeaker kakor (på engelska)länk till annan webbplats

Youtube och Vimeo

Väljer du att spela upp en video som vi har publicerat på vår webbplats samlar Vimeo eller Youtube in viss information för att göra filmuppspelningen möjlig. Vill du veta hur Vimeo och Youtube hanterar kakor kan du gå in på respektive webbplats.

Så använder Youtube kakor (del av Google)länk till annan webbplats

Vimeo cookie policylänk till annan webbplats