Skip to main content

Barnkultur

Biblioteken i Falkenberg arrangerar varje år cirka nio olika föreställningar för familjer med barn i åldrarna två till fem år. Föreställningar/aktiviteter kan innehålla allt från teater till nycirkus.

Vi vill erbjuda kvalitativ scenkonst med mera, för små barn och deras familjer till ett rimligt pris. Målet är att både liten och stor ska får en fin upplevelse tillsammans. De flesta teaterföreställningar spelas i Falkhallen på söndagar, men undantag kan förekomma.

Vill du veta mer är du välkommen att hämta ett aktuellt program på ditt närmsta biblioteket eller läsa mer om föreställningarna här på bibliotekets hemsida, bibliotek.falkenberg.selänk till annan webbplats

Efterhäng-Musik och mys efter förskolan

Efterhäng – en barnkonsert mitt i vardagen

Vi välkomnar alla barn 0–6 år, syskon, föräldrar och mor- och farföräldrar till Efterhäng – mys och musik i timmarna mellan hämtning och läggning. 

Evenemanget Efterhäng är ett samarbete med Falkenbergs kommun och Musik Hallandia och har skapats för att kostnadsfritt kunna erbjuda alla barn och familjer i Falkenberg barnens bästa artister på en scen nära hemmet. Varje säsong har man möjlighet att ta del av flera konserter i form av musik, sång och dans. Föreställningarna hålls i Dalinsalen på Argus och börjar alltid 16.30.

Konserterna har fri entré med begränsat antal platser och du bokar din plats på Falkenbergs Turistinformation 0346-886100 eller på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Program Efterhäng-Våren 2024

Jazzkattsväng på nya upptåg-6 februari

Här var det gammeljazz som för hundra år sedan. Basfiol, gitarr, stämsång och tromboner. Ibland blir det dock inte riktigt som orkestern har tänkt sig. En flygande haj. Jazzfarmor med stajl. Reggaemoffas hund på besök en stund. Den årliga pannkaksfesten som mest blev brandkårssläck.

Medverkande: Swing Tarturo

Rassel prassel-5 mars

Rassel prassel är blandning av konsert, poesi och teater. Med finurlig och sinnrik musik tar vi oss in i Hanna Lundströms fantastiska värld av ord och poesi. Det är en mötesplats för stora och små och den perfekta introduktionen till poesins underbara värld.

Medverkande: Teater Kung & Drottning

Grodorna-9 april 

Grodorna dyker upp på de mest oväntade platser! På stan, i biblioteket och ibland till och med på skolgården. Lekfullt undersöks olika rörelsespråk, de försöker passa in, rockar loss och bjuder upp till dans! Här blir det både dans och musik. Ett ofta stående inslag är en avslutande dans tillsammans med publiken.

Medverkande: Blauba Danskollektiv

Läs mer om föreställningarna här på www.falkenberg.se