Kvällsvandringar för föreningar

Nu har du som förening möjlighet att engagera dej i en positiv samhällsutveckling? Vi söker föreningar som vill kvällsvandra mot en ersättning om 5000 kronor per helg (fredag till söndag).

Områden där det rör sig många människor kan ibland upplevas som otrygga. För att få fler vuxna att röra sig i dessa områden på kvällstid vill kommunen och kommunala bostadsbolaget Fabo samarbeta med föreningar. Föreningsmedlemmar hjälper till med kvällsvandringen och föreningen får en ekonomisk ersättning för insatsen.

Att kvällsvandra är ett komplement till andra insatser som kommunen och polisen gör. Att ha kvällsvandrare ökar tryggheten och förebygger brott. För att kunna ansöka om att kvällsvandra måste din förening vara bidragsberättigad hos kommunen.

Hur går det till?

Fyra personer över 22 år kvällsvandrar tillsammans i området. Gruppen skapar en trygg vuxennärvaro. Efter varje kvällspass skickar ni en kort rapport enligt en mall. Som kvällsvandrande förening har du stöd och dialog med andra samhälls aktörer under kvällen.

Ni kommer att använda märkta västar så att det syns tydligt att ni kvällsvandrar. Anmälda personer har en försäkring genom kommunen under sitt pass.

När och var ska vi kvällsvandra?

Var: Vi prioriterar områden som där unga och unga vuxna samlas. Tex Vallarna eller centrum. Områdena varieras efter behov.

När: fredagar, lördagar och söndagar klockan 18-23.

Ersättning och praktiska detaljer

Kommunens samordnare tar kontakt med föreningar som anmält sig och gör ett schema. Ni får därefter mer information om uppdraget och skriver en överenskommelse. Samma förening får ansöka om att gå flera helger.

Ersättningen är 5000 kronor per helg för slutfört uppdrag. I uppdraget ingår tre kvällspass (fredag, lördag och söndag) med fyra personer per kväll, samt att skicka rapporter efteråt. Det finns också möjlighet att kvällsvandra enstaka kvällar mot en ersättning på 1300 kr.

Anmäl er snarast

Du anmäler din förening via e-post till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skriv ”Kvällsvandrning” i ämnesraden.

Följande ska finnar med i anmälan:

  • Föreningens namn
  • Namn på kontaktperson samt mejl och telefonnummer
  • Vilka helger föreningen kan kvällsvandra.
  • Vilka helger föreningen kan kvällsvandra. Aktuell period är fram till 17 januari 2021.

Frågor

Om du vill veta mer, kontakta Petter Andersson, samordnare för kvällsvandring på kultur-, fritids- och teknikförvaltningen.

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon: 0790-60 86 46länk till annan webbplats

Du kan också kontakta kommunens kontaktcenter.

Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
311 80 Falkenberg
Telefon: 0346-88 60 00
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppettider Kontaktcenter
Måndag-torsdag 8-17
Fredag 8-15

Dag före röd dag eller afton 8-15