Skip to main content

Gratis träning och lek

  • Närbild på flicka som har rullskridskor på sig, till vänster ligger en hjälm på marken.
  • Två barn sitter på sin skateboard vid kanten av skateparken.
  • Barn åker skateboard.
  • Kvinna tränar på utegym
  • Person på motionsspår som knyter sin träningssko.
  • Man som kastar discgolf i korgen

Det finns gott om möjligheter till kostnadsfri träning och lek dygnet runt i Falkenbergs kommun. Här gäller först till kvarn och allmänt sunt förnuft där du lämnar platsen så som du själv vill möta den.   

Tennisbanor

Vi har tre tennisbanor som du får använda fritt i kommunen. Dessa finns vid Tångaskolan, på Västra Gärdet (nära glasmästeriet) och på Fajans (mellan Fajansskolan och Fajansbron).

Basketplaner

I Falkenberg finns två basketplaner som kommunen ansvarar för. Den ena finns vid Tångaskolan och den andra finns vid Tullbroskolan. Under sommartid används basketplanen vid Tullbroskolan ibland som parkering för teater på Vallarna och är då avstängd för spel. 

Falkenberg discgolfpark

Du hittar vår artonhåls discgolfbana vid Vallarnas friluftsområde.

Falkenbergs DiscGolf Park – Falkenberg.se

Vallarnas skatepark

Vallarnas skatepark är över 1000 kvadratmeter stor och öppen för alla åldrar. Här kan du åka både dagtid och kvällstid – skateparken är upplyst under kvällen. Tänk på att visa hänsyn till dina medåkare.

Vallarnas Skatepark – Falkenberg.se

Parkour på Vallarna

Falkenbergs parkourbana ligger bredvid skateparken på Vallarna.

Vallarnas Parkourpark – Falkenberg.se

Utegym

Vi har två egna utegym som som du kan använda när som helst. Gymmen som är utformade olika finns på Vallarna och Skrea Strand.

Träna på utegym – Falkenberg.se

Motionsspår

I Falkenberg har vi flera fina spår som passar för olika aktiviteter. Du kan ta en skön löptur, gå en promenad eller gå en rask tur med stavarna. Det är inte tillåtet att cykla eller rida på dessa spår.

Elbelysta motionsspår

Lekplatser

I Falkenberg finns många roliga och kreativa lekplatser för barn att leka på. Här är några tips för barn som är sugna på lek. Kanske är det dags att upptäcka en helt ny lekplats?

Lekplatser