Skip to main content

VĂ€lkommen till Okome skola

 • Stor skolgĂ„rd med skog att upptĂ€cka

  HÀr finns mycket att upptÀcka och bjuder in till vÄra elevers fantasi och upptÀckarglÀdje. 

 • Aktiv förĂ€ldraförening som arbetar tillsammans med skolan

  FörÀldraföreningen arbetar tillsammans med skolan och förskolan i Okome för att vi tillsammans ska skapa bÀsta förutsÀttningarna för varje elev.

 • En iPad till varje elev

  Varje elev har en egen ipad vilket Àr ett stöd i lÀrandet i kombination med lÀromedel och andra undervisningsmetoder.

 • Mentorföretaget Stenström och Kulleborn

  För att ge vÄra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med Stenström och Kulleborn. Tillsammans planerar vi olika aktiviteter för eleverna nÀr de gÄr i Ärskurs 2 och 5.

 • KOLL med Falkenbergs Sparbank

  KOLL - Kul och lÀrorikt lÀrande, Àr ett samarbete med Falkenbergs Sparbank dÀr alla vÄra elever i Ärskurs 3 och 6 trÀffar representanter frÄn banken. Med KOLL fÄr eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras Älder.

  Vi tror pÄ alla elever

  Vi formar och anpassar undervisningen efter varje elevs behov och förutsÀttningar. Genom att utgÄ frÄn elevernas nulÀge kan vi utmana vÄra elever pÄ den nivÄn de befinner sig. DÄ kan alla elever utvecklas utifrÄn just sin förmÄga och vi ökar deras motivation att ta nya steg i sitt lÀrande.

  Stöd och hjÀlp i skolan

  Om elever Àr i behov av extra stöd i undervisningen kan vÄr specialpedagog hjÀlpa till. Vi har Àven ett elevhÀlsoteam pÄ skolan med bland annat kurator, skolsköterska, skolpsykolog och rektor. Tillsammans med pedagogerna kan de identifiera behov och arbeta med olika insatser för att hjÀlpa vÄra elever. 

  Trygga elever lÀr sig mer

  Att skapa roliga och aktiva raster Àr viktigt för tryggheten och gemenskapen pÄ skolan. VÄra rastvÀrdar ordnar roliga aktiviteter dÀr alla fÄr vara med. Vi arbetar Àven aktivt med att ta reda pÄ var elever kan uppleva otrygga platser pÄ skolan. DÄ vet vi var vi behöver förÀndra eller ha extra uppsikt. 

  Kontakta

  Okome skola

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.