Skip to main content

Nationaldagen

Det traditionsenliga nationaldagsfirandet i Falkhallen blir i år annorlunda – istället för att hållas inomhus flyttas det ut till Gamla stan i Falkenberg. Detta efter att en enkät visade att de flesta av er invånare önskade ett firande utomhus och för att lyfta kulturarvet.

Stan fylls med liv och rörelse

Den 6 juni kommer Gamla stan att fyllas med liv och rörelse när stadens historiska miljöer öppnas för allmänheten, så som Fältströmska magasinet, Hindströmsgården, Sjöbergsgården och Hembygdsmuseet. På plats kommer det att finnas en nöjesscen med en mängd spännande uppträdanden, och det blir aktiviteter för såväl äldre som yngre besökare runt om i stadsdelen. På Gåsatorget kommer det att hållas en hantverksmarknad med fokus på hållbarhet, och både Rian och Hembygdsmuseet erbjuder fri entré under dagen.

Här kan du läsa mer om evenemanget.

Varmt välkommen!

Ny medborgare 

Välkommen som ny svensk medborgare till Falkenberg! 

Falkenbergs kommun välkomnar varje år nyblivna svenska medborgare som bor i Falkenberg till en ceremoni. Sedan 1 april 2015 finns en lag om att alla kommuner i Sverige ska anordna en medborgarskapsceremoni för de invånare i kommunen som fyllt 18 år och blivit svenska medborgare under året. Inbjudan skickas ut per post och är personlig. Falkenbergs kommun får information om vilka som ska bjudas in från Skatteverkets folkbokföring. I år har vi skickat ut cirka 250 st inbjudningar.

Firande på Argus

I år anordnas ceremonin lördag 28 oktober klockan 13 i Argusalen på Argus och tillsammans med dina närstående är du som ny medborgare välkommen att bli gratulerad till ditt svenska medborgarskap. Vi firar med underhållningtal och tårtaKulturskolan kommer att vara på plats och erbjuder workshop i teater och bild. Även Stadsbiblioteket håller öppet sina lokaler.

Har du eller någon du känner inte fått någon inbjudan, men tror att ni borde/ska vara med på medborgarskapsceremonin är ni välkomna att kontakta oss.

Ansökan om flagga och fana

Som ett led i att sprida användandet av svenska flaggan delar Stiftelsen Sveriges Nationaldag varje år ut ett antal flaggor eller fanor till föreningar och organisationer i landet.

Här kan du ansöka om en svensk flagga eller fana