Skip to main content

Nationaldagen

Den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag. Varje år hälsas du varmt välkommen till en traditionsenlig ceremoni med underhållning och aktiviteter som passar både stora och små.

Firandet hålls i Falkhallen och börjar med aktiviteter för hela familjen på området utanför. Efter detta fortsätter ceremonin inomhus med tal, folkdans, musik och annan underhållning. Fri entré.

På denna sida hittar du det aktuella programutbudet i god tid innan nationaldagen.

Ny medborgare 

Välkommen som ny svensk medborgare till Falkenberg! 

Falkenbergs kommun välkomnar varje år nyblivna svenska medborgare som bor i Falkenberg till en ceremoni. Sedan 1 april 2015 finns en lag om att alla kommuner i Sverige ska anordna en medborgarskapsceremoni för de invånare i kommunen som fyllt 18 år och blivit svenska medborgare under året. Inbjudan skickas ut per post och är personlig. Falkenbergs kommun får information om vilka som ska bjudas in från Skatteverkets folkbokföring. I år har vi skickat ut cirka 250 st inbjudningar.

Firande på Argus

I år anordnas ceremonin lördag 28 oktober klockan 13 i Argusalen på Argus och tillsammans med dina närstående är du som ny medborgare välkommen att bli gratulerad till ditt svenska medborgarskap. Vi firar med underhållning, tal och tårta. Kulturskolan kommer att vara på plats och erbjuder workshop i teater och bild. Även Stadsbiblioteket håller öppet sina lokaler.

Har du eller någon du känner inte fått någon inbjudan, men tror att ni borde/ska vara med på medborgarskapsceremonin är ni välkomna att kontakta oss.

Ansökan om flagga och fana

Som ett led i att sprida användandet av svenska flaggan delar Stiftelsen Sveriges Nationaldag varje år ut ett antal flaggor eller fanor till föreningar och organisationer i landet.

Här kan du ansöka om en svensk flagga eller fana