Skip to main content

Ätranhemmet

Ätranhemmet ligger i samhället Ätran. Här bor du mitt i samhället men ändå avskilt och granne med skogen.

Verksamheten drivs av Falkenbergs kommun.

Inomhusmiljö

Vi har 31 enrumslägenheter fördelade på tre avdelningar. Sju av dessa lägenheter är avsedda för personer med demenssjukdom. På avdelningarna finns trivsamma gemensamhetsutrymmen, några med utgång till balkong eller trädgård.

Utomhusmiljö

Boende och medarbetare kan njuta av trädgårdarna runt huset där det finns träd, bärbuskar och blommor. Har du gröna fingrar finns det möjlighet att plantera blommor i odlingslådor. Vi har flera härliga uteplatser i olika väderstreck. Runt huset finns asfalterade promenadstigar i naturskön miljö. Fasta bänkar utmed huset gör det möjligt att vila utmed promenaden. Om du vill ta en lite längre promenad finns det ett friluftsområde med elljusslinga vid Eseredssjön, några hundra meter från boendet.

Utbudet i boendet

På boendet anordnas så gott som dagligen aktiviteter efter önskemål från de boende. Bland annat brukar vi spela spel och baka. Det bjuds även på en del underhållning, exempelvis i form av filmvisningar och livemusik. Vi har ett gott samarbete med frivilliggruppen, som hjälper oss att sätt guldkant på vardagen för de boende. Träffpunkt Ätran finns i samma hus som oss och de bjuder också in till olika aktiviteter. Följ oss gärna på Instagram för en inblick i lite av det vi gör om dagarna. Där heter vi Atranhemmet.

Vid lunchen har du möjlighet att välja mellan två rätter som serveras och tillagas i Ätranhemmets kök.

Det finns tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare vid behov. Vi får regelbundet besök av frisör, fotvård och tandvård.

Kontakta Ätranhemmet

Enhetschef

Louise Gustafsson
0346-88 68 23076-698 27 99
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Verksamhetsstöd

Sandra Svensson
0346-88 53 71
079-060 68 38
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Avdelningar

Björken

Linden

Tallen

Besöksadress: Halmstadvägen 1A, 311 51 Ätran