Skip to main content

Vi utvecklar kvarteret Trädgården

Falkenbergs kommun och Falkenbergs bostad, Fabo, renoverar det särskilda boendet Trädgården och kringliggande fastigheter för att möjliggöra plats för fler vård- och omsorgsverksamheter.

Kvarteret Trädgården ligger i centrala Falkenberg med närhet till exempelvis mataffär, butiker och Mötesplats Mölle. Här utvecklar socialförvaltningen nu kvarteret Trädgården, ett kvarter med inriktning mot seniorer.

160 bostäder för äldre

När renoveringen är klar ska kvarteret Trädgården erbjuda runt 160 bostäder för äldre. Här kommer finnas trygghetslägenheter, biståndsbedömt trygghetsboende och ett särskilt boende. Därtill byggs Rörbecksgatans serviceboende om till ett gruppboende för personer med funktionsnedsättning. Renoveringen möjliggör även lokaler för hemtjänst, dagverksamheter och ytor för social samvaro för de som bor i fastigheterna. Det planeras även för lokaler till tre företag, exempelvis frisör, fotvård och kafé.

Ett sätt att möta framtidens utmaningar

Vi står inför stora utmaningar i framtiden. Antalet äldre i behov av vård och omsorg ökar, samtidigt som det inte kommer att finnas tillräckligt många personer i arbetsför ålder som vi kan anställa. Detta ställer krav på oss att tänka nytt. En del i utvecklingen av kvarteret Trädgården handlar om att organisera kommunens vård- och omsorgsverksamheter på ett sätt som gör att omsorgspersonalen kan använda sin tid effektivt. Vi minskar restiden och skapar samtidigt en trygg och anpassad miljö för de boende i kvarteret.

Kontakt

Verksamhetsutvecklare

Socialförvaltningen
Ida Rydén
0346-88 52 34
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Projektledare

Fabo
Sandra Svenring
0346-88 66 37
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.