Skip to main content

Pedagogisk omsorg

Barn på lekplats.

Pedagogisk omsorg är ett alternativ till förskola och vänder sig likt förskolan till barn som är 1-6 år. Här tar en erfaren dagbarnvårdare emot ditt barn i sitt hem.

Det finns både kommunal och fristående pedagogisk omsorg i Falkenbergs kommun.

Kommunal pedagogisk omsorg

I den kommunala pedagogiska omsorgen tar dagbarnvårdare emot barn i sitt hem. Varje dagbarnvårdare tar emot mellan 4–5 barn. I den pedagogiska omsorgen är förskolans läroplan vägledande för att främja leken och kreativiteten samt ta tillvara och stärka barnens intresse för att lära. Dagbarnvårdarna utgår från barnens erfarenheter, intressen, behov och åsikter.

Pedagogisk omsorg kallas ibland för familjedaghem och har förr kallats för dagmamma.

Kommunala dagbarnvårdare finns i:

  • Ljungby

Ansök om plats i pedagogisk omsorg

Du ansöker om plats i pedagogisk omsorg på samma sätt som du ansöker om plats i förskola. Samma regler gäller också för att tacka ja eller nej till plats samt för att säga upp plats.

Inskolning hos dagbarnvårdare

Du och ditt barn är välkomna på inskolning under en avgiftsfri vecka på 25 timmar. Under inskolningen läggs grunden för det goda samarbetet mellan dig som vårdnadshavare och dagbarnvårdaren.

Om dagbarnvårdaren är ledig eller sjuk

När dagbarnvårdaren är ledig eller sjuk finns ett väl fungerande vikariesystem. Det bygger på att ditt barn får vara hos en annan dagbarnvårdare eller en förskola som ditt barn känner till.

Fristående pedagogisk omsorg

I Falkenbergs kommun finns en fristående huvudman för pedagogisk omsorg, EkoLek. Mer information om EkoLek och ansöka till deras pedagogiska omsorg hittas på deras webbplats.

Rektor pedagogisk omsorg Ljungby

Caroline Ydén Pihl
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Rektor pedagogisk omsorg Hjortsberg

Mari Plym
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.