Skip to main content

Om KomTeks kurser

Vi har ett stort utbud av kurser för olika Äldrar med max 10 deltagare per kurs.

KomTek vill reservera sig för Àndringar i utbudet och att det alltid Àr informationen i anmÀlningslÀnken som Àr gÀllande för kursutbud, kursstart, kursdag och kurslÀngd.

Ny pÄ KomTek Äk 1-3

Kursen för barn som aldrig gÄtt pÄ KomTek (mer Àn enstaka lovaktivitet)

5 tillfĂ€llen – startar v.7

Startar Àven kurser efter pÄsklovet, sommarlovet och höstlovet
I denna kurs fokuserar vi pÄ verktygsanvÀndning och att konstruera mekaniska figurer som drivs av handkraft. Vi presenterar olika verktyg för deltagarna och visar hur de fungerar. NÀr sÀkerhetsgenomgÄngen Àr klar fÄr deltagarna prova att till exempel spika, skruva och borra. DÀrefter börjar vi bygga olika mekaniska figurer som alltid drivs med handkraft eller med enkel pneumatik.

Programmering Ă„k 3-9

Kursen vÀnder sig till barn pÄ mellanstadiet & högstadiet. Inga förkunskaper behövs.

4 tillfĂ€llen – startar v.9

Startar Àven efter sommarlovet
Detta Àr kursen för dig som Àr nyfiken pÄ kod och var programmering finns i din vardag och samhÀlle. Du fÄr med enkla verktyg lÀra dig grunderna i datalogiskt tÀnkande. Vi jobbar med Scratch och testar att skapa enkla spel. Vi testar Àven enkel textprogrammering.

KomTek-labbet Ă„k 2-5

Kurs för barn som Àr nyfikna pÄ No och experiment. (Inga förkunskaper behövs)

4 tillfĂ€llen – start v.9

Vi blandar praktiska experiment i fysik, kemi och biologi. Barnen fÄr testa, se, frÄga och upptÀcka naturvetenskapens hÀrliga vÀrld. Bland annat kommer vi att ha nÄgra tillfÀllen i gymnasieskolans kemisal.

Bygg och Reparera - Skaparverkstad för unga problemlösare, Ärskurs 3-6

5 tillfÀllen - start efter pÄsklovet

VÀlkommen till vÄr Skaparverkstad dÀr vi uppmuntrar till lekfullt byggande och reparationsÀventyr! Med hjÀlp av roliga aktiviteter och stöd frÄn teknikinspiratörer fÄr barnen chansen att anvÀnda verktyg och material för att skapa egna saker och fixa det som gÄtt sönder. Vi fokuserar pÄ att lÄta barnens fantasi blomstra och hjÀlpa dem att lösa problem pÄ ett roligt sÀtt.

CAD & 3D – Ă„k 3-9

Kursen vÀnder sig till barn som Àr nyfikna pÄ att anvÀnda dator/ipad för att genomföra digitala ritningar och testa skriva ut med KomTeks 3D-skrivare. Inga förkunskaper behövs.

Finns som aktivitet under pÄsklov och sommarlov.

Detta Àr kursen för dig som vill skapa dina egna idéer med hjÀlp av ritprogrammet Tinkercad pÄ datorn och sedan skriva ut dina saker med hjÀlp av KomTeks 3D-skrivare. Vi utmanar dig att tÀnka ett steg lÀngre.

Lek fram kul teknik Ă„k 2-4

Kursen för barn som gÄtt pÄ KomTek tidigare. (Ny pÄ KomTek eller flera lovaktiviteter)

5 tillfĂ€llen – startar efter sommarlovet

I denna kurs fokuserar vi pÄ verktygsanvÀndning och att konstruera mekaniska figurer som drivs av handkraft eller el (batterier). Vi introducerar elektronik dÀr deltagarna fÄr prova pÄ att löda. Det kan handla om att göra en lampa som drivs av batterier eller sÄ anvÀnder vi en motor för att driva en mekanisk rörelse. Vi föreslÄr alltid nÄgra olika konstruktioner som du som deltagare kan bygga.

TivoliTema Ă„k 2-5

Kursen för barn som gÄtt nÄgra kurser pÄ KomTek tidigare. (Lek fram kul teknik)

5 tillfĂ€llen – startar efter sommarlovet

I denna kurs fokuserar vi pÄ problemlösning för att med gemensamma krafter skapa KomTekTivoli!
Vi hjÀlps Ät med idéer men barnets egen skaparkraft och funderingar Àr viktiga i den kreativa processen. Vi utmanar barnet kring verktygsanvÀndning, konstruktion och lödning av komponenter.

Under vÄren jobbar vi med att revidera kurser och ta in nya idéer. Det innebÀr att utbudet kan framöver se annorlunda ut men att det kommer att erbjudas kurser för barn som gÄr Ärskurs 1-9 under hela Äret.