Skip to main content

Innovationslabbet

Vi testar idéer, utvecklar och testar igen. I innovationslabbet samlar vi rätt kompetens för att hitta de bästa lösningarna för de utmaningar som kommunen står inför.

Vi har startat upp ett innovationslabb i syfte att utveckla arbetssätt för innovation i Falkenbergs kommun. I innovationslabbet samlar vi resurser som ska stödja kommunens verksamheter i deras innovationsarbete. Det gör vi bland annat genom att erbjuda processtöd, struktur, kunskap och metoder för innovation och tjänstedesign.

Hur fungerar innovationslabbet? 

I innovationslabbet genomför vi olika typer av test som ska lösa ett behov eller en utmaning i verksamheten. Vi bemannar innovationslabbet med utvecklingsavdelningens ordinarie resurser, men vi kommer också arbeta utifrån ett agilt arbetssätt. Det innebär att vi använder oss av kompetensen från olika delar av kommunen som kan bidra till innovationsarbetet. Arbetsgruppen för ett test kan alltså se olika ut beroende på vilken kompetens som behövs för testet.  

Varför vi har startat innovationslabbet  

Innovationslabbet har som mål att stärka innovationsförmågan i kommunorganisationen och bidra till en effektivare organisation med bättre förutsättningar för att möta omgivningens utmaningar.  

Vad händer i innovationslabbet just nu? 

Under 2024 lägger vi grunden för innovationslabbet och kommer testa olika arbetssätt för att kunna lära oss mer och utveckla hur vi kan arbetar med innovation. 

Läs mer om de olika testerna.

Har du frågor? 

Låter detta intressant eller vill du träffas för att prata om hur din verksamhet kan testa något nytt så får du gärna höra av dig. 

Camilla Karlsson
0346-88 64 39
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Innovation i Falkenbergs kommun