Skip to main content

Anhörigstöd

Hjälper eller vårdar du en familjemedlem eller vän på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning? Då kan du få råd, stöd och vägledning i frågor som rör dig och din livssituation.

Att hjälpa och stödja en familjemedlem eller vän är självklart för många, men det kan också vara svårt och kännas ensamt. För att orka hjälpa och vårda en person så kan du också själv behöva stöd.

Vi på anhörigstödet finns här för dig om du behöver prata, få råd eller information. Vi vänder oss till dig som är anhörig till en person med:

  • lÃ¥ngvarig sjukdom
  • psykisk ohälsa
  • missbruksproblematik
  • funktionsnedsättning
  • hög Ã¥lder

Vi har tystnadsplikt och det är kostnadsfritt att komma till oss. Vid vissa aktiviteter kan du få betala ett självkostnadspris för mat eller material, men detta informerar vi om i god tid innan.

Program våren 2025

Här kan du se vilka aktiviteter och samtalsgrupper som anhörigstödet anordnar under våren 2025.

Du anmäler dig till till programpunkterna genom att mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vill du kunna ladda ned och skriva ut programmet? Här hittar du höstens program som PDF:  pdf Vårens program 2025 (512 KB)

Exempel på vilken hjälp du kan du få via anhörigstödet

Andra former av stöd och hjälp

Du och din närstående kan också få andra former av stöd av kommunen. Det är din närstående som ansöker om dessa insatser och de kan vara avgiftsbelagda. För att ansöka, eller få mer information, vänd dig till din biståndshandläggare, LSS-handläggare eller handläggare inom socialpsykiatrin.

Tips om Nka:s webbinarier och föreläsningar för anhöriga

Med jämna mellanrum anordnar Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, webbinarier som riktar sig till anhöriga. De anordnar även föreläsningar på olika teman. På sidan här nedan hittar du webbinarier som redan varit och som du kan titta på i efterhand, samt kommande evenemang.

Föreläsning – Anhörigprocessen

Författaren Ulla Assarsson beskriver sin egen resa som anhörig till en person med demenssjukdom. Vi rekommenderar denna föreläsning för dig som befinner dig i en liknade situation.

Bra information till dig som är anhörig

Är du anhörig till en person med missbruk eller beroende? Då kan du vända dig till Klara öppenvård.

Gå vidare till Klara öppenvård

Ung anhöriglänk till annan webbplats

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nkalänk till annan webbplats

Socialstyrelsen om anhörigstödlänk till annan webbplats

Anhörigas Riksförbundlänk till annan webbplats

Hjälp vid demenssjukdom

Kontakt

Vill du veta mer eller är du intresserad av att delta i en samtalsgrupp eller annan aktivitet, hör gärna av dig till oss! Du kan komma i kontakt med oss via e-post eller telefon.

Anhörigkonsulent

Anne-Lill Andersson
0346-88 62 93
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anhörigkonsulent

Inga-Lena Ek
0346- 88 69 17
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Besöksadress: Nygatan 20, Falkenberg
Fråga Falkis

AI kan begå misstag. Kontrollera viktig information. Om Fråga Falkis