Skip to main content

Tallgläntan

Tallgläntan är ett särskilt boende och korttidsboende som är beläget alldeles i skogskanten vid Hertingområdet. Tallgläntan ligger nära området Vallarna, ån Ätran och Falkenbergs centrum.

Verksamheten drivs av Falkenbergs kommun.

Inomhusmiljö

Huset är byggt 2012 och har 80 lägenheter fördelat på fyra våningar. Lägenheterna är på 34 kvm och har rymliga badrum med tvättmaskin och torktumlare. Det finns också en liten köksdel med diskbänk och kylskåp. På varje våning finns ett gemensamt vardagsrum och kök och en stor trevlig inglasad balkong mot trädgården.

40 lägenheter är för personer med demenssjukdom. Tio lägenheter är för personer med psykisk funktionsnedsättning. Det finns 34 korttidsplatser för personer som tillfälligt behöver vistas på ett äldreboende, exempelvis efter en sjukhusvistelse eller för att avlasta en anhörig som vårdar en närstående.

Utomhusmiljö

Tallgläntan har en trädgård med bland annat en damm med guldfiskar, en liten minigolfbana och på sommaren promenerar några höns fritt. Det finns flera sittplatser och fina promenadgångar.

Utbud på boendet

På förmiddagarna måndag till fredag har vi olika aktiviteter såsom filmvisning, bingo, högläsning, korsordslösning med mera. I så stor utsträckning som möjligt är vi i vår trädgård eller i miljön runt Tallgläntan. En gång i månaden är det en större temaafton såsom pubkväll, biokväll, grillkväll, kräftskiva, Vasaloppet. Varje våning har musikunderhållning en gång i månaden. Följ oss gärna på Instagram för att se vad vi hittar på. Där heter vi tallglantan_fbg.

All mat lagas i Tallgläntans storkök. På vardagarna finns det två rätter att välja på till lunch.

Personalen som arbetar på Tallgläntan är i huvudsak undersköterskor. Det finns tillgång till sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut och läkare vid behov. Vi får regelbundet besök av tandvård, fotvård och frisör.

Korttids- och växelboende

Ett korttidsboende är till för dig som av någon anledning har ett tillfälligt behov av omfattande vård och omsorg. På en korttidsplats kan du få hjälp med rehabilitering, behandling, hjälpmedelsanpassning eller boendeplanering innan du återvänder hem till den egna bostaden eller flyttar till ett annat boende.

Korttidsboende kan även fungera som en avlösning för dig som är närstående och vårdar en sjuk eller och funktionshindrad person i hemmet. Syftet är att ge dig en möjlighet att vila upp dig och hämta nya krafter. Denna typ av korttidsboende kan ges vid enstaka tillfällen eller som regelbunden insats. Det kallas växelvård. På korttidsboende finns sjuksköterska stationerad måndag – fredag kl: 08.00 – 17.00.

Kontakta Tallgläntan

Enhetschef, våning 1 och 2

Lena Olandersson
0346-88 57 82
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Enhetschef, 3b, samtlig nattpersonal och verksamhetsstöd

Ermina Huseljic 
0346-88 57 91
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Enhetschef, våning 3 och 4

Anna-Pia Trané
0346-88 57 92
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Avdelningar

Våning 1

Våning 2

Våning 3A korttid demens

Våning 3B Tallkotten

Våning 4 korttid

Besöksadress: Halmstadvägen 14, 311 40 Falkenberg