Skip to main content

VÀlkommen till Falkenbergs Montessoriskola

 • Aktiva raster

  Vi har startat upp ett arbete med aktiva raster dÀr eleverna fÄr möjlighet att leda andra elever i aktiviteter. Med rastaktiviteter dÀr alla fÄr vara med skapar vi trygghet och gemenskap.

 • Fadderverksamhet

  VÄra Àldre elever Àr faddrar Ät vÄra yngre elever. Det Àr ett sÀtt för att skapa en god gemenskap mellan eleverna och Àr givande för bÄde smÄ som stora.

 • Kreativ skolgĂ„rd

  Vi har en kreativ skolgÄrd dÀr det gÄr att hitta pÄ mÄnga spÀnnande typer av lekar, hÀr finns ocksÄ fotbollsplaner och basketplan.

 • NĂ€rhet till stad och skog

  FrÄn skolan har vi nÀra till bÄde skogsomrÄden och till stadsmiljö. Det nyttjar vi för olika typer av utflykter och gÀrna till stadsbiblioteket dit klasserna gör regelbundna besök.

 • Mentorföretaget StĂ„lboms konditori och Glesys

  För att ge vÄra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med StÄlboms konditori och Glesys. Tillsammans planerar vi olika aktiviteter för eleverna nÀr de gÄr i Ärskurs 2, 5 och 7. 

 • KOLL med Falkenbergs Sparbank

  KOLL - Kul och lÀrorikt lÀrande, Àr ett samarbete med Falkenbergs Sparbank dÀr alla vÄra elever i Ärskurs 3, 6 och 9 trÀffar representanter frÄn banken. Med KOLL fÄr eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras Älder.

  Vi tror pÄ alla elever

  För att vÄra elever ska utvecklas Àr det viktigt att visa dem vart de ska och vad de behöver göra för att nÄ dit. Men ocksÄ att Äterkoppla och tydliggöra vad de redan kan och vad de lÀrt sig. DÄ kan elever kÀnna sig trygga i och stolta över att de kan lÀra och utveckla sig sjÀlva.

  Stöd och hjÀlp i skolan

  PÄ skolan jobbar en erfaren lÀrargrupp dÀr samtliga lÀrare Àr legitimerade. Vi har ocksÄ tillgÄng till speciallÀrare, specialpedagog, kurator och skolsköterska. Tillsammans utformar vi undervisningen efter elevernas kunskapslÀge och för varje elevs behov.

  Trygga elever lÀr sig mer

  PÄ skolan finns en nÀrhet mellan lÀrare och elever vilket skapar en trygg miljö och vi har olika gemensamma aktiviteter pÄ skolan. Vi jobbar mycket med hur man ska vara som kompis och hur vi pratar till varandra. Vi tar vara pÄ sÄvÀl likheter som olikheter sÄ att alla kan vara sig sjÀlva pÄ skolan.

  Kontakta

  Falkenbergs Montessoriskola

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.