Skip to main content

För dig som är i pensionsåldern

  • Kartzoom: 17

Vi erbjuder flera förmåner för dig som ska gå i pension, men även för dig som vill fortsätta arbeta efter pensionsåldern.

Din pension består av olika delar – allmän pension, tjänstepension och eventuellt eget sparande. För att få en så bra pension som möjligt är det viktigt att du kommer ut i arbetslivet tidigt och att du gör flera viktiga val under dina yrkesverksamma år.

Livet som pensionär

Varje år avsätter vi pengar till din tjänstepension – vilket kan bli en betydande del av din framtida pension. Från och med 2023 betalar vi in minst sex procent av din årslön till din tjänstepension/pension.

Du kan själv välja vilket försäkringsbolag som ska förvalta dina pensionspengar. Om du inte gör et aktivt val placeras pengarna i en traditionell pensionsförsäkring med återbetalningsskydd på KPA Pension.

De flesta medarbetarna i kommunen omfattas av pensionsavtalet AKAP-KR.*

Minskad arbetstid 80/80/100

Du som är mellan 63-69 år, är tillsvidareanställd och har arbetat hos oss under de senaste tio åren kan välja att minska din arbetstid genom att gå ner i tjänst eller ta ut delpension, utan att din tjänstepension blir påverkad. Det kan till exempel innebära att du jobbar 80 procent, får lön för 80 procent men pensionsavsättning på 100 procent.

Förläng arbetslivet efter 65

Vi vill gärna behålla dig som medarbetare med rätt kompetens så länge som möjligt. Du kan därför få en premie för att arbeta kvar hos oss även efter du fyllt 65 år. Hur mycket du får beror på hur många timmar du arbetat.

Denna förmån är individrelaterat och är ingen rättighet. Verksamheten gör en bedömning på om du kan ta del av förmånen eller inte. Dels måste du uppfylla grundkraven, men verksamheten ska också ha ett behov utifrån kompetensförsörjningsläget.

Jobba hos oss

Läs mer …För dig som är i pensionsåldern

  • Träffar: 1220

Karriär och utveckling

  • Kartzoom: 17

Vi vill att du ska kunna göra karriär och utvecklas i din yrkesroll hos oss. I vår kommun strävar vi efter att erbjuda en dynamisk och stödjande arbetsmiljö där varje individ ges möjlighet att växa och nå sin fulla potential – oavsett om du är ny inom din bransch eller en erfaren expert.

Chef- och ledarprogram

I Falkenbergs kommun erbjuder vi våra chefer ett flertal utbildningar och möjligheter till kompetensutveckling inom vårt chefs- och ledarprogram. Programmet innehåller olika moduler med kurstillfällen och forum som syftar till att stödja chef- och ledarrollen i Falkenbergs kommun, samt forum för digitalt lärande.

Morgondagens ledare

I Falkenbergs kommun har du som är aspirerande chef möjlighet att söka till Morgondagens ledare. Morgondagens ledare är ett chefsförberedande utvecklingsprogram för dig som vill bli chef inom en snar framtid och bedöms ha potential för detta. Programmet sker i samverkan mellan Halmstads kommun, Laholms kommun, Varbergs kommun, Hylte kommun, Region Halland och har till syfte att identifiera, utveckla och stärka nya ledare. 

Läs mer om Morgondagens ledare

Utvecklande ledarskap

Vi utgår ifrån ett tillitsbaserat ledarskap där vi utbildar alla våra chefer i konceptet Utvecklande ledarskap. Utbildningen erbjuds även till vissa yrkesroller som leder utan att vara chef.

Omställning 

Vi vet att omställning är en naturlig del av våra medarbetares arbetsliv. Genom Omställningsfonden kan därför du som arbetar inom Falkenbergs kommun få kompetensutveckling, karriärrådgivning och studiestöd både under och efter din anställning hos oss.

Kompetensutveckling inom ditt yrke

Vi erbjuder dig kontinuerlig kompetensutveckling inom ditt yrkesområde. Det kan handla om allt från erfarenhetsutbyte på den egna arbetsplatsen till utbildningar och karriärmodeller.

Ett exempel är våra karriärmodeller inom socialförvaltningen. Vi arbetar med karriärmodeller inom äldreomsorgen och funktionsstöd där vi tydliggör hur du som medarbetare kan utvecklas i din yrkesroll. Syftet med karriärmodellerna är att tydliggöra vilka krav vi ställer på de olika rollerna samt vilken kompetens du behöver ha för att ta ett kliv upp i karriären. Den tydliggör också vilka arbetsuppgifter du i huvudsak ansvarar för i de olika rollerna. 

Fritidsstudiebidrag 

Vi erbjuder våra medarbetare som är tillsvidareanställda eller är anställda mer än sex månader möjligheten att få bidrag för studier som de bedriver på sin fritid och som har anknytning till ordinarie arbetsuppgifter eller innebär en vidareutveckling av dessa. Du kan få bidrag för kursavgift, kurslitteratur och resekostnader.

Jobba hos oss

Läs mer …Karriär och utveckling

  • Träffar: 1357

Jobba i hemsjukvården

  • Informationsägare: Socialförvaltningen
  • Kartzoom: 17

Rubrik

I Falkenbergs kommunala hemsjukvård jobbar sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, undersköterskor, rehabassistent samt hjälpmedelstekniker. Vi har även en egen farmaceut.

Vi jobbar tillsammans i multiprofessionella team för att kunna säkerställa en god och säker vård till kommunens invånare. Vi har även ett tätt samarbete med personalen på kommunens särskilda boenden, inom hemtjänsten och funktionsstöd samt med biståndshandläggarna. Vår målsättning är att vården ska bli så personcentrerad och sammanhållen som möjligt.  

Lediga tjänster

På denna sida hittar du de lediga tjänster som ligger ute just nu.

Möt våra medarbetare

Några medarbetare i hemsjukvården berättar om sin arbetsvardag.

Om hemsjukvården

Så här jobbar vi inom hemsjukvården i Falkenbergs kommun.

Jobba hos oss

Läs mer …Jobba i hemsjukvården

  • Träffar: 4382

Lediga jobb

Lediga jobb

Lediga jobb

Vi söker dig som vill göra skillnad på riktigt. Att arbeta i Falkenbergs kommun betyder att du är med och bidrar till att andra människor får en väl fungerande och meningsfull vardag.

Syns inte jobben?

Om jobben av någon anledning inte syns kan du gå direkt till Offentliga jobb, där alla våra jobb ligger.

Offentliga Jobb.länk till annan webbplats

Jobba hos oss

Läs mer …Lediga jobb

  • Träffar: 338522
Fråga Falkis

AI kan begå misstag. Kontrollera viktig information. Om Fråga Falkis