Skip to main content

Lediga tjänster inom hemsjukvården

  • Underliggande kategori: ROOT
  • Informationsägare: Socialförvaltningen
  • Kartzoom: 17

Rubrik

Just nu har vi inga lediga tjänster utannonserade, men om du är intresserad av att jobba med oss ska du självklart höra av dig ändå!

Enhetschef

Carina Liljegren
0346-88 54 71
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Läs mer …Lediga tjänster inom hemsjukvården

  • Träffar: 2223

Möt våra medarbetare i hemsjukvården

  • Underliggande kategori: ROOT
  • Informationsägare: Socialförvaltningen
  • Kartzoom: 17

Rubrik

Vad innebär det att jobba med sjukvård och rehabilitering i en kommun? Hur kan en arbetsdag se ut? Hur samarbetar de olika professionerna i vården av våra invånare? Här berättar några av våra medarbetare om sin arbetsvardag som anställda i Falkenberg kommuns hemsjukvård.

Peter Wildenius

”Som fysioterapeut blir relationen till patienterna väldigt viktig.”

Isabel Jacobsen och Josefine Esbjörnsson

"Tillsammans kan vi hitta den optimala lösningen för varje patient."

Fler intervjuer kommer!

Läs mer …Möt våra medarbetare i hemsjukvården

  • Träffar: 1049

Om hemsjukvården

  • Underliggande kategori: ROOT
  • Informationsägare: Socialförvaltningen
  • Kartzoom: 17

För oss i Falkenberg är det viktigt att ha ett gott bemötande och att de vi träffar känner sig trygga med oss och våra tjänster. Tillsammans med teamet är du med och gör skillnad i vardagen på riktigt!  

Den största delen av hemsjukvården utgår från Kanslistvägen 10 i Falkenberg. Våra kontor ligger på ett cykelavstånd på cirka tre till fem minuter från tågstationen. Vi har även en sjuksköterskeenhet som utgår från Ullared samt en egen hjälpmedelsverksamhet.

Gott kollegialt stöd

Hemsjukvården har som vision att förbättra och utveckla vårt tvärprofessionella samarbete inom hela socialförvaltningen. Detta för att kunna ge alla våra patienter en god och nära vård med en personcentrerad tillvaro. I teamen finns ett gott kollegialt stöd där alla generöst bidrar utifrån kompetens och yrkeserfarenhet. Exempelvis sitter sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut som jobbar med patienter som bor i ordinärt boende i samma rum. Även våra biståndshandläggare sitter på samma plats.

Team-träffar med alla verksamheter

Vi har nära samarbete med undersköterskor och har team-träffar i alla hemtjänstgrupper och med våra särskilda boenden. I Falkenbergs kommun har vi en egen hjälpmedelsverksamhet, Hjälpmedelsservice, vilket innebär att vi snabbt kan få ut hjälpmedel till patienter som är i behov av det.

Vi är nyfikna och vill prova nytt

Ansvarsområdena är i huvudsak geografiskt indelade men vi har chefer, kontor, fikarum och bilar på samma ställe vilket ger oss möjlighet att träffas, resonera och stötta varandra dagligen. Här finns alltid någon att fråga. 

Vi är nyfikna och vill prova nytt och strävar därför efter att förbättra, utveckla och förnya vår verksamhet. Vår målsättning är att vara en arbetsplats där varje medarbetare får möjlighet att växa i sin yrkesroll och där ett positivt och öppet arbetsklimat utgör grunden för våra förutsättningar att lyckas i vårt arbete.

Professioner inom hemsjukvården

Vilka professioner är det som jobbar hos oss och vad innebär de olika rollerna? Här kan du läsa mer om vanliga arbetsuppgifter, löneläge och utbildning. Vill du läsa intervjuer med några av våra medarbetare kan du göra det här: Möt våra medarbetare i hemsjukvården.

Sjuksköterska

Som sjuksköterska i kommunen arbetar man för en god och säker vård för de medborgare som är inskrivna i hemsjukvården, boende i ordinärt boende eller på något av kommunens boenden. Som sjuksköterska åker man ut på både akuta och planerade sjukvårdsuppdrag. Arbetet kan också innebära att delegera arbetsuppgifter, göra akuta, kliniska bedömningar i patientens hem samt per telefon med omvårdnadspersonal.

Utbildningen till sjuksköterska är tre år lång på grundläggande nivå vid universitet/högskola. I utbildningen varvas teoretiska avsnitt med praktik. Efter godkänd examen ansöker man om legitimation från Socialstyrelsen.

Som sjuksköterska kan man sedan vidareutbilda sig till specialistsjuksköterska inom en rad olika områden.

Distriktssköterska

Distriktssköterska är en profession med fördjupat ansvar att leda och utveckla omvårdnaden i primärvården. Distriktsjuksköterskan arbetar med att bedriva omvårdnad utifrån ett helhetsperspektiv på människan, att främja hälsa i alla åldrar, att förebygga sjukdomar samt att uppmärksamma och förebygga hälsorisker i individers närmiljö och i samhället. 

För att arbeta som distriktssköterska behöver man vara legitimerad sjuksköterska och ha specialistutbildning till distriktssköterska. För att komma in på specialistutbildningen för att bli distriktssköterska brukar kraven vara att ha minst ett års yrkeserfarenhet som legitimerad sjuksköterska.

Fysioterapeut/sjukgymnast

En fysioterapeut, eller sjukgymnast, jobbar med rehabilitering, träning och anpassad fysisk aktivitet för att förebygga och behandla sjukdom och skador hos människor i alla olika åldrar.

För att bli fysioterapeut krävs studier på högskolenivå under tre år. Godkänd utbildning ger kandidatexamen och fysioterapeutexamen, som i sin tur berättigar till legitimation från Socialstyrelsen.

Fysioterapeut och sjukgymnast är samma sak. Sedan den 1 januari 2014 är fysioterapeut en skyddad yrkestitel och den titel som användas på yrket i första hand.

Arbetsterapeut

En arbetsterapeut hjälper människor att komma tillbaka till en fungerande vardag efter en sjukdom eller skada, men arbetar också med att hjälpa den som har en medfödd funktionsnedsättning till ett bra liv.

Som arbetsterapeut i en kommun ansvarar man för bedömning, genomförande och uppföljning av arbetsterapeutiska åtgärder samt utprovning och förskrivning av hjälpmedel. Utifrån patientens aktivitetsförmåga bedömer arbetsterapeuten till exempel behov av träning eller andra kompenserande åtgärder såsom hjälpmedel eller anpassning av miljön.

Arbetsterapeututbildningen omfattar 180 högskolepoäng, motsvarande tre års heltidsstudier, och leder till en arbetsterapeutexamen som berättigar till legitimation som arbetsterapeut.

Rehabassistent

Som rehabassistent i en kommun arbetar man med att hjälpa människor i deras vardag. Möten med brukare brukar kombineras med praktiska uppgifter som att hämta in, köra ut och montera hjälpmedel. En rehabassistent arbetar på uppdrag av eller tillsammans med arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

För att arbeta som rehabassistent krävs ofta en examen från vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller motsvarande utbildning. Det kan även ibland vara ett krav på att du ska ha studerat minst tre terminer på arbetsterapeut- eller fysioterapeutprogrammet.

Hjälpmedelstekniker

Som hjälpmedelstekniker i kommunen arbetar man med service, besiktning, underhåll och anpassning av olika hjälpmedel. Det kan exempelvis vara hjälpmedel för förflyttning som rullstolar eller rullatorer, hjälpmedel för att underlätta att sköta sin hygien eller hjälpmedel för att kompensera för en hörsel- eller synnedsättning. Man kan även arbeta med anpassning av bostäder och arbetsplatser.

Som hjälpmedelstekniker jobbar man tätt tillsammans med vårdpersonalen som fattar beslut om vilka hjälpmedel som deras patienter behöver.

Yrket kräver vanligtvis utbildning på gymnasienivå, ibland vidareutbildning på eftergymnasial nivå.

Löneläget i kommunen

Sjuksköterska

Medianlönen för sjuksköterskor i Falkenbergs kommun är 38 100 kronor i månaden. De tio procent som har högst lön, har en heltidslön på minst 42 800 kronor.

Distriktssköterska

Medianlönen för distriktssköterskor i Falkenbergs kommun är 42 900 kronor i månaden. De tio procent som har högst lön, har en heltidslön på minst 45 000 kronor.

Arbetsterapeut

Medianlönen för arbetsterapeuter i Falkenbergs kommun är 37 500 kronor i månaden. De tio procent som har högst lön, har en heltidslön på minst 38 800 kronor.

Fysioterapeut

Medianlönen för fysioterapeuter/sjukgymnaster i Falkenbergs kommun är 37 600 kronor i månaden. De tio procent som har högst lön, har en heltidslön på minst 38 700 kronor.

Kontakta hemsjukvården

Enhetschef

Carina Liljegren
0346-88 54 71
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Läs mer …Om hemsjukvården

  • Träffar: 2170