Skip to main content

Förflyttningsutbildning för sommarvikarier

På denna sida hittar du som är extern utförare information om kommunens förflyttningsutbildning för sommarvikarier inom äldreomsorg. Här hittar du också anmälan till förflyttningsutbildningen. 

Utbildningens innehåll

Under utbildningsdagen kommer medarbetaren att få grundkunskaper i förflyttningsteknik inom manuella förflyttningar med och utan hjälpmedel samt förflyttning med personlyft.

För att öka förmågan att genomföra säkra, funktionella och ergonomiska förflyttningar, som medarbetaren sedan kan bygga vidare på, innehåller utbildningen både en teoretisk genomgång och praktik.

Det är arbetsterapeuter och fysioterapeuter från Falkenbergs kommun som håller utbildningen.

Sommarvikarier som fortsätter jobba inom vård och omsorg

Sommarvikarier som fortsätter att arbeta som ordinarie personal ska inom tre år efter att de gått den praktiska förflyttningsutbildningen för sommarvikarier första gången, komplettera med utbildningen för ordinarie personal: Förflyttningsutbildning för ordinarie personal.

Innan utbildningsdagen

Nyanställda ska gå en webbutbildning innan de genomför den praktiska förflyttningsutbildningen. Detta är för att de ska kunna ta till sig utbildningsdagen på bästa sätt. Webbutbildningen omfattar grundläggande film om förflyttningsteknik samt kunskapsprov.

Webbutbildningen tar ungefär 60 minuter att genomföra.

Förflyttningsutbildning teori för vikarier (infocaption.com)

Praktisk information

Lokal: Solhaga äldreboende (utbildningslokalen på entréplan, Solhaga 1).

Adressen är Solhagavägen 30, 311 39 Falkenberg

Klädsel: Bekväma kläder som det är lätt att röra sig i. Bra skor rekommenderas.

Fika: Fika ingår, meddela eventuella allergier/specialkost.

Anmälan till förflyttningsutbildning

Här anmäler du som chef dina medarbetare till förflyttningsutbildning för sommarvikarier. Gå in via länken på det önskade datumet och fyll i anmälningsformuläret.

Meddela frånvaro

Vid eventuell sjukdom eller annan frånvaro hos dina medarbetare inför utbildningstillfället ska avanmälan göras i förväg, så tidigt som möjligt. Om avanmälan inte gjorts kommer din verksamhet att debiteras en avgift.

Dina medarbetare kan avanmäla sig själva via en länk i det bekräftelsemejl de får i samband med att de blir anmälda till utbildningen. 

Du som chef kan meddela frånvaro genom att skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..