Välkommen till Vessigebroskolan

 • En iPad till varje elev

  På Vessigebroskolan har varje elev från årskurs 1 tillgång till en egen iPad. Varje lärare gör en bedömning när det passar att använda iPaden som en naturlig del i undervisningen.

 • Lek och lärande på Gurkbänken

  Gurkbänken är en populär upplevelsepark i Vessigebro dit vi tar eleverna både under ordinarie skoltid och med fritids. Här går det att leka, utforska konstverk eller växter och följa vattnets porlande väg till dammen.

 • Simundervisning på Vessigebrobadet

  Under sommarmånaderna använder vi utomhusbadet som ligger precis intill skolan för att ha simundervisning. Det är såklart också en populär aktivitet på fritids.

 • Mentorsföretag El-Andersson

  För att ge våra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med El-Andersson. Tillsammans med El-Andersson planerar vi olika aktiviteter för eleverna när de går i årskurs 2 och 5.

 • KOLL med Falkenbergs Sparbank

  KOLL - Kul och lärorikt lärande, är ett samarbete med Falkenbergs Sparbank där alla våra elever i årskurs 3 och 6 träffar representanter från banken. Med KOLL får eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras ålder.

 • Stor och lummig skolgård

  Vår skolgård är vackert inramad mellan skolbyggnaden och det öppna landskapet. Här finns det alltid något kul att hitta på för både yngre och äldre elever.

  Vi tror på alla elever

  Vi formar och anpassar undervisningen efter varje elevs behov och förutsättningar. Genom att utgå från elevernas nuläge kan vi utmana våra elever på den nivån de befinner sig. Då kan alla elever utvecklas utifrån just sin förmåga och vi ökar deras motivation att ta nya steg i sitt lärande.

  Stöd och hjälp i skolan

  Om elever är  i behov av extra stöd i undervisningen kan vår speciallärare hjälpa till. Vi har även ett elevhälsoteam på skolan med bland annat kurator, skolsköterska, skolpsykolog och rektor. Tillsammans med pedagogerna kan de identifiera behov och arbeta med olika insatser för att hjälpa våra elever.

  Trygga elever lär sig mer

  Att skapa roliga och aktiva raster är viktigt för tryggheten och gemenskapen på skolan. Våra rastvärdar ordnar roliga aktiviteter där alla får vara med. Vi arbetar även aktivt med att ta reda på var elever kan uppleva otrygga platser på skolan. Då vet vi var vi behöver förändra eller ha extra uppsikt.

  Kontakta

  Vessigebroskolan

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.

  Kontaktcenter
  Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
  311 80 Falkenberg
  Telefon: 0346-88 60 00
  E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

  Öppettider Kontaktcenter
  Måndag-torsdag 8-17
  Fredag 8-15

  Dag före röd dag eller afton 8-15