Skip to main content

Ansökan om äldreomsorg

Du kan ansöka om äldreomsorg digitalt eller skriftligt genom att ladda ner, fylla i och skicka in en ansökningsblankett. I den digitala tjänsten loggar du in med din e-legitimation.

Läs beslut eller ta kontakt med handläggare eller utförare

I den digitala tjänsten, som finns tillgänglig dygnet runt, kan du även läsa dina beslut och andra dokument som rör dig. Du kan även skicka meddelanden till din handläggare och utförare om du har ett pågående beslut om hjälp och stöd. Om du behöver svar tidigare än inom tre arbetsdagar är det bättre om du tar kontakt via kommunens kontaktcenter.

I och med att du fyller i den här anmälan/ansökan registrerar Falkenbergs kommun dina personuppgifter. På kommun.falkenberg.se/personuppgifter kan du läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter samt vilka rättigheter du har enligt dataskyddsförordningen, GDPR.

Du kan även höra av dig till vårt kontaktcenter.

Anmäl oro för en äldre person

Du kan också kontakta socialförvaltningen via den digitala tjänsten om du känner oro för en äldre person i din närhet. Det gör du genom att skicka in en anmälan. Om din anmälan är brådskande eller om du vill få svar direkt är det bättre att du tar kontakt via kommunens kontaktcenter på telefon 0346-88 60 00.