Skip to main content

KomTek vill utmana och vÀcka nyfikenhet för teknikens hÀrliga vÀrld. Om ditt barn/ungdom gillar att uppfinna, klura, skapa och vara kreativ pÄ sin fritid sÄ finns KomTek. Teknik Àr spÀnnande och oavsett om man redan har kunskap om teknik eller inte riktigt vet vad teknik innebÀr sÄ Àr man vÀlkommen till oss pÄ KomTek.

HÄll dig uppdaterad kring kurser och Komtek-hÀndelser genom att följa KomTek pÄ Facebook eller Instagram.

AnmÀlan till vÄrens kurser öppnar vecka 3

Aktuellt pÄ KomTek

Ljusfest pÄ Vallarna fredag 17/11

1000-tals lyktor – under samma himmel, under samma kvĂ€ll.
En nationell manifestation för att synliggöra barnen.

Ljusfesten arrangeras av Biblioteken i Falkenberg, Rian designmuseum, Ungfbg, KomTek och Kulturskolan i samarbete med RĂ€dda barnen.

Teknikstöd för grundskolan

KomTeks insatser riktade mot grundskolan utgör ett komplement till övrig teknikundervisning.

KomTek vill vara en naturlig samarbetspartner och en lustfylld inspirationskÀlla. VÄr fortbildning och handledning vilar pÄ ett entreprenöriellt förhÄllningssÀtt och fokus ligger pÄ omrÄden som mekanik, elektronik, programmering, designprocessen med mera. Handledning/coachning sker i dialog med berörda pedagoger kring hur man kan jobba med teknikÀmnet. Allt har sjÀlvklart en koppling till lÀroplanen.

"En viktig uppgift för skolan Ă€r att ge överblick och sammanhang. Skolan ska stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och sjĂ€lvförtroende samt vilja till att pröva egna idĂ©er och lösa problem. Eleverna ska fĂ„ möjlighet att ta initiativ och ansvar samt utveckla sin förmĂ„ga att arbeta sĂ„vĂ€l sjĂ€lvstĂ€ndigt som tillsammans med andra. Skolan ska dĂ€rigenom bidra till att eleverna utvecklar ett förhĂ„llningssĂ€tt som frĂ€mjar entreprenörskap." (LGR11 – Skolans vĂ€rdegrund och uppdrag)

Kostnader

Eftersom KomTek Àr en kommunal verksamhet Àr teknikstödet kostnadsfritt för pedagoger och skolor verksamma inom Falkenbergs kommun.

Kurser och lovaktiviteter

PÄ KomTek inspireras, utmanas och utvecklas barn och ungas intresse för teknik. Vi erbjuder kurser och kostnadsfria lovaktiviteter. Vi strÀvar efter att fÄ fler flickor och pojkar att se sig sjÀlva som framtidens tekniker, ingenjörer och innovatörer.

Var kreativ med hjÀlp av teknik

KomTek-pedagogiken bygger pÄ glÀdjen i att skapa med teknikens hjÀlp. Genom KomTek-pedagogiken fÄr man utlopp för sin kreativitet pÄ ett sÀtt som man kanske inte provat tidigare. Man fÄr bland annat lÀra sig mer om mekanik, pneumatik, elektronik och programmering beroende pÄ vilken kurs barnet/ungdomen vÀljer att gÄ. PÄ KomTek Àr utmaningen att anvÀnda olika verktyg, konstruera olika produkter/modeller och prova pÄ olika tekniker beroende pÄ hur gammal barnet/ungdomen Àr.

Pedagogiken och miljön pÄ KomTek ska alltid sÄ lÄngt som möjligt utgÄ frÄn hens förmÄgor och behov. Den egna erfarenheter och egna idéer utgör en viktig del för att sÄ ett frö till nyfikenhet, att vÄga och i slutÀnden öka sitt sjÀlvförtroende.

Testa nya idéer

Med hjÀlp av lustfylld pedagogik vÀlkomnar KomTek till en rolig och lÀrorik stund i teknikens och entreprenörskapens fantastiska vÀrld! Viktigt för KomTek Àr att barnet/ungdomen vill vara hos oss, ha kul och att hen utmanas för att vÄga prova nya idéer.

Traditionellt Àr det mest mÀn som jobbar med teknik. För att pÄ lÄng sikt vara ett stöd i att bredda nÀringslivets rekryteringsbas strÀvar Komtek dÀrför efter att ha hÀlften flickor och hÀlften pojkar i vÄra kurser. KomTeks strÀvan Àr att fÄ bÄde flickor och pojkar att se sig sjÀlva som framtidens tekniker, ingenjörer och innovatörer.

KomTek Sverige fyller 20 Ă„r!

Kontakt

Maria Lejon
Den hÀr e-postadressen skyddas mot spambots. Du mÄste tillÄta JavaScript för att se den.
Verksamhetsledare KomTek
Kontakt teknikinspiratör under pÄgÄende kurs
Mobil: 072-147 08 52