• Start
  • Nyheter
  • Veronica Engh ny bygglovschef i Falkenbergs kommun

Veronica Engh ny bygglovschef i Falkenbergs kommun

25 januari 2023

Falkenbergs kommun fick den 30 november en ny bygglovschef. Veronica Engh kommer närmast från tjänsten som bygglovshandläggare i Falkenberg och arbetade dessförinnan i Varbergs kommun.

Veronica Engh ny

– Det är jättespännande och kul. Mitt fokus kommer att ligga på att skapa en teamkänsla i gruppen och att vårda den kompetens som mina medarbetare besitter, säger Veronica Engh, nybliven bygglovschef i Falkenbergs kommun.

Från överförmyndare till bygglovschef

Veronica Engh har en lång bakgrund av myndighetsutövning inom offentlig förvaltning, drygt 13 år, hon är utbildad socionom och har jobbat som överförmyndarhandläggare i Varbergs kommun i 8 år.  Under 2022 fick Veronica möjligheten att byta inriktning och började jobba som bygglovshandläggare i Falkenbergs kommun. Ett drygt år senare fick hon jobbet som bygglovschef inom ett relativt nytt område för henne. 

– Det är samma organisationsstruktur med en politisk nämnd som fattar beslut och i myndighetsutövningen har vi en lagstiftning att följa. Det samma gäller vår serviceskyldighet mot allmänhet att kunna förklara beslut, regler och lagstiftning. Den stora skillnaden är att det är olika lagstiftningar att förhålla sig till och det har varit en rolig utmaning.

Varför brinner du för bygglovsfrågor?

– Det är ett ämne som väcker intresse och engagemang hos många. Oavsett om du bor här permanent eller på sommaren så finns det ett intresse för byggnation och planering av samhället. Det är ett område som har betydelse för många och det är spännande att vara en av det, och fortsätter:

– Falkenberg är en bra bygglovskommun. I ett halländskt perspektiv har vi en hög servicenivå med snabb ärendeprocess. Det är den ambitionen vi har i relation till den lagstiftning vi måste hålla oss inom.

Vem är Veronica Engh?

– Jag är uppvuxen i Kungsbacka och flyttade till Falkenberg för 10 år sedan. Jag lever ihop med min man och har två barn. Bor på en gård strax utanför Falkenberg och ägnar större av min fritid åt mina islandshästar.

Det råder ingen tvekan om att Veronica trivs i Falkenberg. 

– Falkenberg har allt. Närheten till havet, till naturen, skogen och en mysig stadskärna. Här kommer jag att bli kvar.

Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
311 80 Falkenberg
Telefon: 0346-88 60 00
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppettider Kontaktcenter
Måndag-torsdag 8-17
Fredag 8-15

Dag före röd dag eller afton 8-15