Skip to main content

Förseningar i VA-arbetet i Tröingedal

16 oktober 2024

Arbetet med att koppla in den nya dricksvattenledningen i Tröingedal har tyvärr blivit försenat på grund av en vattenläcka i en äldre ledning. Läckan påverkar det pågående arbetet och gör att projektet fördröjs.

Vi har tidigare meddelat, att vi hade planerat att avsluta inkopplingen av dricksvattenledningen under september och början av oktober och sedan återställa gator, cykelvägar och grönområden senast i november i området.

Tyvärr har vi stött på ett oväntat problem med en läcka i en gammal vattenledning. Detta har försenat vårt arbete. Vi arbetar nu intensivt med att laga ledningen.

När det arbetet är klart ska den nya vattenledningen kopplas till en befintlig ledning. Det är en komplicerad process eftersom de två ledningarna är av olika material vilket kräver speciella lösningar och gjutning av ett betongfundament. Arbetet med fundamentet påbörjas snart, och efter två veckors härdning kan vi fortsätta med inkopplingen.

Vivab ansvarar för att leverera vatten till hela kommunen, och vi behöver säkerställa att hela VA-ledningssystemet fungerar korrekt. Detta innebär att vi i vårt arbete behöver vara noggranna och gå försiktigt fram för att kunna upprätthålla vattenförsörjningen. Under denna tid kommer trafiksituationen fortsatt att påverka dig som bor i området.

Om allt går som planerat hoppas vi kunna återställa gatorna innan jul. Vi är medvetna om att förseningen skapar besvär och vi gör vårt bästa för att avsluta arbetet så snart som möjligt.

Tack för er förståelse.