Skip to main content

Uppdatering om projektet Tröingedal – Falkenbergs nya stadsdel

29 augusti 2024

Vi vill informera om den senaste utvecklingen i arbetet med att förverkliga Tröingedal, vår nya stadsdel i Falkenberg. Här är en statusuppdatering kring några av de pågående arbetena.

Belysning på gång- och cykelvägen i Tröingeberg

Vid installation av kompletterande belysning på gång- och cykelvägen i Tröingeberg upptäcktes ett kabelfel under slutbesiktningen. Detta fel, som uppstod i samband med arbetet, har förhindrat att belysningen kunnat tändas. För att åtgärda detta kommer vi att ersätta den befintliga kabeln med en ny. Vi strävar efter att ha belysningen i drift inom två veckor, det vill säga i mitten av september.

Asfaltering av gång- och cykelvägen genom Tröingeberg

Vi kommer även att asfaltera den befintliga gång- och cykelvägen genom Tröingeberg. För att säkerställa att vägen håller över tid kommer vi först att förstärka den med ett 8 cm tjockt lager bärmaterial. Arbetet beräknas pågå under september och oktober.

Anslutning av vattenledning och återställning av gator

På grund av entreprenörens förseningar kunde den nya vattenledningen, som försörjer större delen av Falkenberg, inte anslutas innan maj. Under sommaren, från mitten av maj till mitten av september, är det inte möjligt att ansluta en så stor ledning eftersom kapaciteten för vatten är begränsad. Vivab planerar att påbörja anslutningen i mitten av september. Arbetet kommer att ske på tre platser: Fajansvägen, Lasarettsvägen och vid den nya skolan på Lasarettsvägen. När anslutningen är klar kommer vi att återställa ytorna och därefter slutföra asfaltering och resterande arbeten. Vi räknar med att allt arbete ska vara klart under oktober.

Plantering av träd

Under november och december kommer träd att planteras längs Hällinge Ringväg, Ålstigen och Idstigen. Vi ser fram emot att de kommer bidra till en grönare stadsdel.

Vi tackar er för ert tålamod och ser fram emot att snart kunna presentera ett färdigställt område som vi alla kan vara stolta över.

Falkenberg Växer