Skip to main content

Dagliga verksamheten Servicegruppen finns nu på Solhagas särskilda boende

08 februari 2024

I veckan började den första deltagaren från Servicegruppens dagliga verksamhet att arbeta på Solhaga tillsammans med sina stödassistenter. Där kommer Servicegruppens deltagare arbeta med att hjälpa till med olika sysslor och aktiviteter i vardagen på boendet.

Servicegruppen är en daglig verksamhet med syfte att deltagarna ska få utföra arbetsuppgifter som är likvärdiga ett vanligt yrke, men där de samtidigt har stöttning av stödassistenter om det behövs. Sedan tidigare har Servicegruppen deltagare som jobbar i caféet på Mötesplats Mölle och på Fynda, och nu ska man alltså utöka till att även ha deltagare som jobbar på Solhaga.

Arbetsuppgifter som både underlättar och ger guldkant i vardagen

På Solhaga kommer deltagarna att arbeta med uppgifter som att köra matvagnar, baka, duka inför måltider, plocka disk och vattna blommor. Utöver detta är tanken även att de ska kunna hjälpa till att ordna aktiviteter och umgänge för de boende. Deltagarna kommer inte ansvara för någon omvårdnad av de boende, utan detta sköts fortfarande av vård- och omsorgspersonalen på Solhaga.

– Vi ser fram emot ett roligt och givande samarbete med både boende och andra medarbetare på Solhaga! Vi kommer att ha en brevlåda vid vår dörr där vi tar emot förslag och önskemål på arbetsuppgifter för våra deltagare, så vi hoppas på många bra idéer som kan resultera i att vi både underlättar och sätter lite guldkant på vardagen för alla på Solhaga, berättar Jenny Petterson och Petra Johansson som är stödassistenter i Servicegruppen.

Efterfrågat med fler samhällsintegrerade dagliga verksamheter

Servicegruppen på Solhaga kommer till en början att ha plats för fyra deltagare.

– Servicegruppens deltagare har olika styrkor och utmaningar, och behovet av stöd kan se olika ut. Vissa moment i arbetet sköter de helt självständigt och vissa behöver de stöttning med. Servicegruppens verksamheter på Mölle och Fynda är väldigt uppskattade och vi har letat länge efter en plats där vi kan starta upp ytterligare en mer samhällsintegrerad daglig verksamhet. Därför är vi väldigt glada över att vi nu har fått den möjligheten på Solhaga, förklarar Marie Scott som är ansvarig enhetschef för Servicegruppen.

Vill du eller en närstående ansöka om en plats på daglig verksamhet?

För att ansöka om daglig verksamhet ska du kontakta en av våra socialsekreterare genom att ringa eller skriva. Du kan också ansöka via vår e-tjänst. Du hittar e-tjänsten och mer information om hur du gör för att ansöka här: Personer med funktionsnedsättning.