Skip to main content

Alla barn har rätt att gå i förskola

Alla barn i Sverige har rätt att gå i förskola. Förskolan är viktig för ditt barns utveckling och lägger grunden till att fortsätta lära sig genom hela livet.

I förskolan i Falkenbergs kommun står barnen i fokus. Personalen finns där för ditt barn och stödjer barnet i sin utveckling. Att skapa trygghet för både dig och ditt barn är en viktig uppgift för förskolan och den tryggheten skapar vi bäst i samarbete med er.

För att ditt barn ska fortsätta att utvecklas och lära sig tillsammans med andra och självständigt är förskolan viktig. Ditt barn behöver kunna förstå runt 8000-10 000 ord vid skolstart för att lättare kunna ta del av undervisningen och därför är det viktigt att ditt barn från tre års ålder deltar i förskolans aktiviteter.

I förskolan får ditt barn utveckla det svenska språket och har du ett barn som talar andra modersmål än svenska får barnet möjlighet att utveckla även dessa språk på förskolan. Miljön på förskolan är framtagen så att den passar alla barn, både när vi är inne och ute.

I förskolan får alla barn mötas, leka, lära sig tillsammans och känna gemenskap. Leken har stor betydelse i undervisningen, både den spontana leken och den strukturerade leken som stimulerar barnets fantasi, nyfikenhet och lust att lära.

Film om förskolan på olika språk

På Skolverkets webbplats finns filmer om förskolan på olika språk.

Se en film om förskolan se på olika språk

Om ditt barn har fyllt 3 år och inte går i förskola

Om ditt barn inte går i förskolan när barnet fyller 3 år kontaktar vi dig för att informera om vikten att gå i förskola. Det kallas uppsökande verksamhet och är ett uppdrag vi har enligt Skollagen. 

Vill du vet mer om den uppsökande verksamheten är du välkommen att kontakta: 

Madelene Lundström
Kvalitetsstrateg
070-214 50 63
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.