Skip to main content

Studentfirande och kortege onsdagen den 5 juni

03 juni 2024

Onsdagen den 5 juni firar vi Falkenbergs gymnasieskolas fantastiska studenter. Studenternas utspring sker 14.00 vid Falkhallen och därefter väntar kortege genom centrala Falkenberg till Vallarna. 

Då var det åter dags för studentfirande och kortege.  Studenternas utspring sker på Falkhallens parkeringsplats kl. 14.00. Varje program springer ut till en utpekad plats på parkeringen.

Studenternas kortege börjar vid Falkhallen kl. 15.00. Kortegen kör genom Falkenbergs centrum via Timmermansliden, Nygatan, Sandgatan, Brogatan, Tullbron och Läroverksgatan till Vallarna.

Student och kortege 2024

Avstängda gator och begränsad framkomlighet i centrala Falkenberg

I samband med studentfirandet och kortegen kommer det vara begränsad framkomlighet i Falkenbergs centrum. Följande parkeringar och vägar kommer att vara avstängda under delar av onsdagen:

  • Falkhallens parkeringsplats kl. 6–17
  • Garvareliden kl. 13–16
  • Timmermansliden kl. 14–15.30
  • Nygatan (från Torggatan till Sandgatan) kl. 15–16.30
  • Halmstadvägen kl. 15-16.30
Bild över kortegeväg

Med mycket bilar och människor i rörelse är det extra viktigt att du planerar din resa. Har du möjlighet är det bästa om du kan cykla, gå eller åka kollektivt. Välj Söderbron eller Fajansbron i stället för Tullbron om du planerar att röra dig i stan.

Om du ändå måste köra bil och behöver hitta parkeringsplats parkera gärna en bit utanför stadskärnan. 

Hitta parkeringsplatser