• Start
  • Nyheter
  • Presentation av extern oberoende utredning tisdag 17 januari

Presentation av extern oberoende utredning tisdag 17 januari

16 januari 2023

Den 20 oktober förra året beslutade Falkenbergs kommun att tillsätta en extern oberoende utredning med anledning av en mediegranskning om Falkenbergs kommun gjord av Hallands Nyheter. Nu är utredningen klar och ska presenteras av Trägårdh advokatbyrå.

Presenteras för kommunstyrelsens arbetsutskott

Advokatbyrån kommer att presentera utredningen för kommunstyrelsens arbetsutskott tisdagen den 17 januari. Informationen kommer även att presenteras på en pressträff samma dag. Därefter kommer information om utredningen att läggas ut på webbplatsen.

Slutsatser från utredningen

Utredningen kom till kommunen fredag eftermiddag och genomgår just nu en sekretessprövning. Det arbetet beräknas vara färdigt till tisdag eftermiddag. Utifrån utredningens sammanfattning kan vi redan nu konstatera att det inte finns några bevis, omständigheter eller tecken på korruption, mutbrott, trolöshet mot huvudman eller andra brott som bär prägel av korruption. Ingen av de granskade personerna har haft uppsåt/motiv att berika sig själva eller någon annan, och ingen av parterna har blivit otillbörligt gynnade.

Bakgrund

Under oktober månad förra året publicerade Hallands Nyheter en artikelserie där det i ett antal artiklar framgick uppgifter som ledde till att Falkenbergs kommun tillsatte en extern oberoende utredning. Upphandlad advokatbyrån som mottog uppdraget är Trägårdh Advokatbyrå. 

Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
311 80 Falkenberg
Telefon: 0346-88 60 00
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppettider Kontaktcenter
Måndag-torsdag 8-17
Fredag 8-15

Dag före röd dag eller afton 8-15