Skip to main content

Nu är gång- och cykelvägen mellan Vinberg och Bergagård invigd

25 september 2023
  • Invigning av ny gång- och cykelväg representanter från kommunenen, Trafikverket och  entreprenör.
  • Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande, och Rebecka Kristensson (S), ordförande i kultur-, fritids- och tekniknämnden inviger den nya sträckan genom att  klippa band.
  • Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande, och Rebecka Kristensson (S), ordförande i kultur-, fritids- och tekniknämnden inviger den nya sträckan genom att  klippa band.

Söndagen den 24 september klockan 11 firades invigningen av den sprillans nya belysta gång- och cykelvägen längs väg 154 och väg 703, med strålande solsken och glada besökare som kom för att delta i firandet.

Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande, och Rebecka Kristensson (S), ordförande i kultur-, fritids- och tekniknämnden, höll tal och invigde den nya sträckan genom att klippa band.

Den nya gång- och cykelvägen är ett resultat av ett framgångsrikt samarbete mellan Falkenbergs kommun och Trafikverket. Den är avsedd att göra vardagen enklare för många, särskilt för arbets- och skolpendlare. Den är också ett viktigt steg mot att förena Falkenbergs tätort med Ullared på lång sikt.

Bygget av gång- och cykelvägen har nyligen avslutats, och vägen är nu klar och öppen för trafik. Syftet med denna nya infrastruktur är att öka tillgängligheten och säkerheten för alla oskyddade trafikanter.

– Nu är den nya gång- och cykelvägen äntligen klar och vi ser fram emot att välkomna alla att utforska och nyttja den nya vägen på ett säkert sätt, säger Jesper Shabani, projektledare, Falkenbergs kommun.

Invigningen var öppen för allmänheten, och de 50 första besökarna som testade den nya gång- och cykelvägen belönades med en härlig goodiebag.

Om projektet

Detta är ett samfinansieringsprojekt mellan Trafikverket och Falkenbergs kommun, där kommunen har finansierat hälften av projektkostnaden. Målet är att i framtiden utveckla gång- och cykelvägen så att den sträcker sig hela vägen till Ullared.

Den 2 600 meter långa gång- och cykelvägen kommer att öka trafiksäkerheten och tillgängligheten för oskyddade trafikanter. Den förbättrar möjligheterna för cykelpendling, ökar livskvaliteten för invånarna och bidrar till positiv miljö- och hälsoutveckling. 

Relaterad media

Invigning av ny gång- och cykelväg mellan Vinberg-Bergagård

Kontakta gärna

Jesper Shabani, projektledare
0346-88 68 31
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.