Skip to main content

Ljusfest på Vallarna 17 november

09 november 2023

Internationella barndagen, där vi sätter fokus på barnens rättigheter, firas i hela Sverige. Tusentals målade lyktor tänds samtidigt under samma himmel. 

Fredagen den 17 november är det dags för årets ljusfest på Vallarna. Arrangemanget som med sina hundratals stämningsfullt tända lyktor som lyser upp i höstmörkret har blivit en fin och uppskattad tradition i Falkenberg. Ljusfesten är en nationell manifestation där vi firar barnkonventionen på flera platser över hela Sverige. Att alla barn är lika mycket värda, har samma rättigheter och att ingen får diskrimineras. 

Ljusfesten i Falkenberg är ett samarbete mellan Kulturskolan, Biblioteken i Falkenberg, Rian, UngFbg, KomTek, Vesterhavsskolan och Rädda Barnen. Förskolor, skolor och ungdomsföreningar är inbjudna att delta och lyktorna som tänds under kvällen är skapade av barn runtom i hela kommunen. 

 - Det är viktigt att uppmärksamma barns rättigheter inom alla områden. Inom kulturen vill vi särskilt lyfta att barn och unga, enligt barnkonventionen, har rätt till att till fullo delta kulturlivet. Det handlar om att ge barn och unga goda förutsättningar att utvecklas till självständiga individer genom att ge dem tillgång till olika kulturformer samt kunskap och möjligheter för eget skapande. Det handlar också om att göra barn- och unga mer delaktiga, inte minst i beslut och saker som rör dem. Här behöver vi vuxna tänka om och lämna plats, säger Karolina Peterson som är kulturchef i Falkenbergs kommun. 

Kvällens program 17 november 

Lyktorna tänds kl. 17.00 och musik- och dansunderhållningen startar kl. 18.00 

Programmet har valts ut och framförs av barn och unga från Vesterhavsskolan. 

Kontakta gärna

Karolina Petersson, kulturchef
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0346-88 60 53