Skip to main content

Kicki Nordberg blir ny kommundirektör i Falkenbergs kommun

20 juni 2023

Nu är det klart vem som blir ny kommundirektör i Falkenberg: Kicki Nordberg, som närmast kommer från motsvarande tjänst i Stenungsunds kommun. Hon börjar den 28 augusti. 

– Jag är förväntansfull. Jag har hört mycket gott om Falkenbergs kommun, både som arbetsplats och i vad som händer i kommunen, säger hon. 

Beslutet fattades av kommunstyrelsen den 20 juni. Per Svensson, kommunstyrelsens ordförande, är nöjd med rekryteringen. 

– Ska vi bli en av landets bästa kommuner inom välfärd, hållbarhet och näringsliv måste vi ha de bästa cheferna. Kicki har gedigen erfarenhet, ett modernt tillitsfullt ledarskap och passar perfekt för att leda den fina utveckling av verksamheten som är påbörjad förra mandatperioden. Kicki har fått mycket fina referenser och har ett bra rykte bland kommunerna i Göteborgsregionen Kicki kommer vara en viktig person för att ta Falkenberg till nästa nivå tillsammans med alla andra medarbetare. Jag är väldigt glad för att hon vill arbeta hos oss, säger han. 

Spännande förutsättningar 

Det fanns mycket som lockade Kicki med tjänsten. 

– I Falkenberg finns spännande förutsättningar: det är en framtidskommun, en tillväxtkommun, en näringslivskommun och en kustkommun. Bland annat. Det är många intressanta variabler som lockar mig. 

Bred erfarenhet  

Under sina tio år i Stenungsund och många år innan dess i olika kommuner har hon hunnit skaffa sig gedigen erfarenhet. 

– Vi har jobbat med verksamhetsutveckling i våra kärnverksamheter, gjort stora investeringar, utvecklat samarbetet med näringslivet och föreningslivet, hanterat flyktingkris, pandemi och skenande kostnadsutveckling i samband med kriget: kort sagt har jag varit i många av de möjligheter och utmaningar en kommun ställs inför. Efterhand har jag fått erfarenhet av att hantera väldigt många olika saker och jag känner mig trygg i det.  

Du kommer till en kommun där många chefer slutat det senaste året. Hur kommer du att hantera det? 

– Jag tycker att det här är ett bra läge för mig att bygga ett lag när jag kommer. Ibland sker det ett generationsskifte, många slutar samtidigt och många kommer nya. Samtidigt blir det en utmaning – jag kan inte kommunen och då blir vi fler som ska lära samtidigt. 

Hur är du som ledare? 

– Jag är en samarbetare, en genomförare. Jag är mån om god arbetsmiljö och arbetsglädje. Jag drivs av lust och av att jobba tillsammans. Jag tror på samarbetet mellan kommunen och näringslivet, mellan politik och förvaltning, mellan arbetsgivare och facket – när vi har goda relationer, då kommer vi framåt. 

Kicki Norberg bor i Mölndal med sin man och har två vuxna söner och ett barnbarn.

Det här händer nu 

Kicki Nordberg tillträder som kommundirektör den 28 augusti. Nuvarande kommundirektör, Lars Fröding, är kvar för överlämning till och med 31 augusti. Hon kommer att vara med och rekrytera ny HR-chef och socialchef när hon börjar. Utöver det finns chefer som sagt upp sig, där ny rekrytering ännu inte är klar. Det kommer inom kort finnas en plan för vilka som kommer att vara tillförordnande chefer.