Skip to main content

Invigning av Skogstorps bibliotek den 4 december

23 november 2023

PÄ mÄndag den 4 december klockan 13 hÀlsar vi stora som smÄ hjÀrtligt vÀlkomna till invigningen av det nyrenoverade biblioteket i Skogstorp. Vi kommer att fira med julpyssel, tal och fika. Vi ser fram emot att dela detta speciella tillfÀlle med er!

PĂ„ invigningsdagen Ă€r biblioteket öppet för alla frĂ„n klockan 11 till 18. Under dagen Ă€r du vĂ€lkommen att delta i julpyssel nĂ€r det passar dig – inget behov av anmĂ€lan, kom bara förbi nĂ€r du har tid!

– Äntligen öppnar vi dörrarna för att inviga Skogstorps bibliotek efter renoveringen. Det blir inte bara en Ă„terkomst utan Ă€ven en nystart med en inriktning som sĂ€tter fokus pĂ„ vĂ„ra yngre invĂ„nare, sĂ€ger Janet Wamby, bibliotekschef i Falkenbergs kommun.

– Ja, Ă€ntligen! Som rektor hĂ€r pĂ„ Skogstorpsskolan Ă€r jag sjĂ€lvklart extra glad för vĂ„ra barn och ungdomar som fĂ„r en ny positiv arena att mötas pĂ„, sĂ€ger Lotta Johansson, rektor pĂ„ Skogstorpsskolan.

NÀr: MÄndag 4 december klockan 13 
Var: Skogstorps bibliotek, ViolvÀgen 10

Program 

13.00–13.20                                 

Vi börjar invigningen med att hÀlsa alla vÀlkomna.

DÀrefter följer tal av Rebecka Kristensson (S), ordförande i kultur-, fritids- och tekniknÀmnden, och Peter DygÄrden (S), ordförande i barn- och utbildningsnÀmnden.

Medverkar gör Àven representanter frÄn kultur-, fritids- och teknikförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen.

13.20–14.00

Fika och mingel.

Invigningen Àr öppen för allmÀnheten.

Skogstorps bibliotek Àr ett kombinerat folk- och skolbibliotek med fokus pÄ barn och unga

Skogstorps bibliotek Àr ett kombinerat folk- och skolbibliotek med inriktning för barn och unga. De böcker och annan media som finns i biblioteket Àr sÀrskilt anpassade för mÄlgruppen.

– Barn- och ungas sviktande lĂ€sförstĂ„else Ă€r i grunden en demokratifrĂ„ga, hĂ€r behövs mĂ„nga olika insatser. Skogstorp blir Falkenbergs första bibliotek som enbart har inriktning barn- och unga. Det innebĂ€r att vi kan arbeta med att samla kompetens, samverka med skolan och Ă€ven pĂ„ sikt arbeta mer utĂ„triktat med lĂ€sfrĂ€mjande arbete för att nĂ„ sĂ„ mĂ„nga barn- och unga som möjligt med bibliotekets samhĂ€llsviktiga verksamhet, sĂ€ger Karolina Petersson.

Skogstorps bibliotek kommer ha öppet tre dagar i veckan

Biblioteket i Skogstorp kommer vara öppet för allmÀnheten cirka 9 timmar i veckan. Det Àr lika mÄnga timmar som de andra lokalbiblioteken har bemannad öppettid. Under öppettid kan alla, Àven vuxna, hÀmta reserverade böcker samt lÀmna tillbaka det som Àr lÄnat frÄn övriga bibliotek och biblioteksbussarna.

Öppettider för Skogstorps bibliotek

MĂ„ndag klockan 15–18
Onsdag klockan 9–12
Torsdag klockan 9–12

Kontakta gÀrna

Karolina Petersson, kulturchef
Den hÀr e-postadressen skyddas mot spambots. Du mÄste tillÄta JavaScript för att se den.
0346-88 60 53