Skip to main content

Invigning av Skogstorps bibliotek den 4 december

23 november 2023

På måndag den 4 december klockan 13 hälsar vi stora som små hjärtligt välkomna till invigningen av det nyrenoverade biblioteket i Skogstorp. Vi kommer att fira med julpyssel, tal och fika. Vi ser fram emot att dela detta speciella tillfälle med er!

På invigningsdagen är biblioteket öppet för alla från klockan 11 till 18. Under dagen är du välkommen att delta i julpyssel när det passar dig – inget behov av anmälan, kom bara förbi när du har tid!

– Äntligen öppnar vi dörrarna för att inviga Skogstorps bibliotek efter renoveringen. Det blir inte bara en återkomst utan även en nystart med en inriktning som sätter fokus på våra yngre invånare, säger Janet Wamby, bibliotekschef i Falkenbergs kommun.

– Ja, äntligen! Som rektor här på Skogstorpsskolan är jag självklart extra glad för våra barn och ungdomar som får en ny positiv arena att mötas på, säger Lotta Johansson, rektor på Skogstorpsskolan.

När: Måndag 4 december klockan 13 
Var: Skogstorps bibliotek, Violvägen 10

Program 

13.00–13.20                                 

Vi börjar invigningen med att hälsa alla välkomna.

Därefter följer tal av Rebecka Kristensson (S), ordförande i kultur-, fritids- och tekniknämnden, och Peter Dygården (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Medverkar gör även representanter från kultur-, fritids- och teknikförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen.

13.20–14.00

Fika och mingel.

Invigningen är öppen för allmänheten.

Skogstorps bibliotek är ett kombinerat folk- och skolbibliotek med fokus på barn och unga

Skogstorps bibliotek är ett kombinerat folk- och skolbibliotek med inriktning för barn och unga. De böcker och annan media som finns i biblioteket är särskilt anpassade för målgruppen.

– Barn- och ungas sviktande läsförståelse är i grunden en demokratifråga, här behövs många olika insatser. Skogstorp blir Falkenbergs första bibliotek som enbart har inriktning barn- och unga. Det innebär att vi kan arbeta med att samla kompetens, samverka med skolan och även på sikt arbeta mer utåtriktat med läsfrämjande arbete för att nå så många barn- och unga som möjligt med bibliotekets samhällsviktiga verksamhet, säger Karolina Petersson.

Skogstorps bibliotek kommer ha öppet tre dagar i veckan

Biblioteket i Skogstorp kommer vara öppet för allmänheten cirka 9 timmar i veckan. Det är lika många timmar som de andra lokalbiblioteken har bemannad öppettid. Under öppettid kan alla, även vuxna, hämta reserverade böcker samt lämna tillbaka det som är lånat från övriga bibliotek och biblioteksbussarna.

Öppettider för Skogstorps bibliotek

Måndag klockan 15–18
Onsdag klockan 9–12
Torsdag klockan 9–12

Kontakta gärna

Karolina Petersson, kulturchef
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0346-88 60 53