Skip to main content

Högkvarteret Förvaltning och utveckling AB vinnare i markanvisningstävling för Skrea Lyckan

Perspektivbild på hur kvartetsgatan kan se ut. Bild: Högkvarteret Förvaltning och Utveckling AB. 

22 oktober 2024

Högkvarteret Förvaltning och Utveckling AB har utsetts till vinnare av markanvisningstävlingen för Skrea Lyckan. Tävlingen, som arrangerades av Falkenbergs kommun, genomfördes i två steg där flera byggaktörer tävlade om att få utveckla en mindre del på det attraktiva området Skrea Lyckan. 

Attraktivt läge vid havet

Skrea Lyckan ligger i södra Falkenberg, drygt fyra kilometer från centrum och en kilometer från stranden. På området som är 21 hektar ger kommande detaljplan möjlighet att bygga cirka 200 bostäder i blandade boendeformer samt en ny förskola. 

Det område som företagen tävlat om är 7000 kvadratmeter och det vinnande förslaget föreslår 19 bostäder. 

”En stark förståelse för platsens karaktär”

I steg två i markanvisningstävlingen tittar bedömningsgruppen på tre saker; gestaltning, köpeskilling samt hållbarhet och miljö.  

– Vinnaren visar en stark förståelse för platsens karaktär där man anpassat husen till platsen, vilket uppskattades högt av juryn. Husens utformning och gestaltning kommer hålla över lång tid och kommer åldras med värdighet. Vi ser även ett genomtänkt upplägg med gemensamma ytor med ett gemensamhethus med verkstad och samlingslokal, säger Hanna Lundgren, ansvarig för markanvisningstävlingen. 

Byggstart väntar tills detaljplanen är klar och infrastrukturen är på plats.