Skip to main content

Fynd påträffades vid narkotikasök med hund

16 oktober 2024

Under eftermiddagen den 15 oktober genomförde kommunen tillsammans med Falkenbergs gymnasieskola ett noggrant planerat och samordnat hundsök på skolans område. Syftet med sökningen var att säkerställa en trygg och säker skolmiljö för både elever och personal. 

Under den genomförda sökningen användes en specialtränad hund för noggrann genomsökning av skolans lokaler. Insatsen genomfördes efter skoltid och inga elever fanns närvarande. Hundarna är tränade att hitta narkotika och vapen.

Vid insatsen påträffades fynd i elevskåp samt spår av narkotika i allmänt utrymme.  

– Det här visar att våra insatser mot droger i skolmiljö behövs och vi kommer fortsätta med våra insatser. Det blir nu ett ärende för Polisen som får ta det vidare, säger Christian Skröder, utvecklingsledare för trygget och brottsförebyggande arbete i Falkenbergs kommun.

Insatsen är en del av Falkenbergs kommuns förebyggande trygghetsarbete och ingår i kommunens övergripande handlingsplan för ett tryggare Falkenberg. Sökningen genomfördes i fullt samarbete med skolans ledning och administration och är en del av en serie planerade insatser på kommunens skolor för att kontinuerligt upprätthålla trygghet, förstärka säkerheten och främja en positiv och trygg lärandemiljö för alla.  

Vårdnadshavare, elever och personal har fått information om händelsen.