Skip to main content

Första spadtaget för nytt gruppboende på Porsevägen

22 Maj 2023

Molnen sprack upp och solen visade sig precis när det första spadtaget till Falkenbergs nya gruppbostad på Porsevägen togs. Här ska det nu byggas en bostad med sju lägenheter och gemensamhetslokal, som beräknas stå färdig inför sommaren 2024.

Sex personer står i rad och pratar till en publik.

På plats för att bevittna spadtaget fanns representanter från olika parter i byggnationen. Från vänster: Andreas Svensson, områdeschef funktionsstöd, Andreas Engebrethsen, socialnämndens ordförande, Johan Klingborg, socialchef, Charlott Ljungblom, projektchef Fabo, samt Henrik Tältmark och Johan Eriksson från Bygg Av Lars Bengtsson och Son.

Gruppbostaden på Porsevägen 2 i centrala Falkenberg blir ett boende för personer med funktionsnedsättning där personal finns tillgänglig dygnet runt. Porsevägen 2 blir därmed en del i arbetet med att utöka antalet platser inom gruppbostad LSS i Falkenberg.

– För några år sedan var Falkenberg långt efter gällande behovet av LSS-bostäder. Tack vare byggandet av både den här bostaden och flera andra planerade bostäder framöver är vi nu på god väg att komma ikapp behovet, sa socialnämndens ordförande Andreas Engebrethsen.

Bostaden på Porsevägen kommer totalt att bestå av sex lägenheter och en personallägenhet, samt en gemensamhetslokal med gott om utrymme för aktiviteter och umgänge. Stor vikt kommer även läggas vid att bevara mycket av tomtens grönytor.

– Det känns jätteroligt att stå här idag, många har jobbat väldigt hårt för att kunna ta det här första spadtaget. Speciellt den här tomten gör mig glad, eftersom den gör väldigt mycket för att underlätta inkludering i och tillgång till samhället för de som kommer att bo här, sa socialchef Johan Klingborg.

Fabo står för byggnationen tillsammans med Bygg AB Lars Bengtsson och son. Bostaden beräknas i nuläget vara klar för inflytt inför sommaren 2024.

Gräsplätt med jordhögar. En röd traktor står parkerad.

Porsevägen 2 i centrala Falkenberg, bara några minuters promenad från centrum.