Skip to main content

Förberedelser inför Wheels and Wings

15–16 juli rullar amerikanarna in i Falkenberg på nytt. Då är det dags för Wheels and Wings. Nu förbereder sig Falkenbergs kommun inför det välbesökta motoreventet som arrangeras för sjunde gången i Falkenberg.

Efter två års uppehåll, på grund av pandemin, är det åter dags för motoreventet Wheels and Wings. För att ett evenemang som Wheels and Wings ska rulla krävs att Falkenbergs kommun, arrangören och andra myndigheter som polis och räddningstjänst, jobbar tillsammans.

– Vi har under de här åren hittat ett bra sätt att jobba tillsammans vid den här typen av evenemang och vi försöker hela tiden förbättra oss. Samarbete är en förutsättning för att det ska bli lyckat, säger Johan Bengtsson, evenemangssamordnare på Destination Falkenberg.

Kommunens roll

Falkenbergs kommun påverkar bland annat:

  • trafik, till exempel var bilarna får cruisa
  • städning och toaletter, till exempel var bajamajor ska stå
  • olika tillstånd, till exempel kring mat och alkohol.

– Inför evenemanget sätter vi upp sopsäckar längs hela cruisingsträckan för att underlätta för besökare och invånare att slänga sitt skräp. Tidigt på både lördag- och söndagsmorgonen har vi personal från parken och vår driftentreprenör Skanska ute för att städa längs cruisingrundan och intilliggande ytor, säger Torbjörn Hansson, gatuingenjör i Falkenbergs kommun.

Om Wheels and Wings

Evenemanget brukar locka närmare 20 000 besökare och cirka 6 000 entusiastbilar. På kvällen är det cruising genom centrum och längs med Skrea strand. Dagtid är det utställning och andra aktiviteter på motorbanan i Ljungby. Wheels and Wings arrangeras av den ideella föreningen Warbergs Automobile Club.

Läs mer om Wheels and Wings och andra evenemang på falkenberg.se.länk till annan webbplats