Skip to main content

Falkenbergs kommun och Näringslivet Falkenberg agerar för klimatet

Nu drar Falkenbergs kommun och Näringslivet Falkenberg igång ett klimatinitiativ som ska öka takten i omställningen till en mer klimatsmart kommun. Den 30 september bjuder kommunen tillsammans med Näringslivet Falkenberg in både stora och små företag och organisationer för att ge information om klimatinitiativet.

– Vi är övertygade om att vi kan göra större skillnad snabbare om vi gör det tillsammans. Vi i kommunen samordnar projektet men det är alla deltagare tillsammans som bestämmer vad vi gör och hur vi gör det, säger Josefine Eirefelt, Hållbarhetschef, Falkenbergs Kommun.

Samarbete för en hållbar kommun

Klimatinitiativet riktar sig mot företagare som vill vara med och forma initiativet, vad det ska innehålla och hur det ska göras. Det är positivt om företagen redan mäter och är transparenta med sina klimatutsläpp, men kan också se detta som en möjlighet till att börja mäta dem. Klimatinitiativet kommer vara en plats där man kan dela erfarenheter och inspirera varandra.

Flera andra kommuner har liknande arrangemang där kommunen och näringslivet samarbetar för att arbeta mot agenda 2030, eller för att nå klimatneutralitet till 2045.

– Det är tillsammans som är ledordet och det är på det sättet som vi kan göra skillnad. Nu tar vi i Falkenberg steget genom klimatinitativet, säger Lotta Peltoarvo, ordförande för Näringslivet Falkenberg.

Läs mer och anmäl ditt företag till upptaktsträffen 30 september.

Har du fler frågor? Kontakta i så fall

Josefine Eirefelt, Hållbarhetschef, Kommunstyrelseförvaltningen
Tel: 072 146 03 72
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jan Melkersson, näringslivschef, Kommunstyrelseförvaltningen
Tel: 073 866 29 35
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lotta Peltoarvo, Ordförande för Näringslivet Falkenberg
Tel: 073 200 55 22
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.