Skip to main content

Falkenberg har bäst företagsklimat i Halland

Falkenbergs kommun har Hallands bästa företagsklimat och det 12 bästa i landet, enligt organisationen Svenskt Näringslivs senaste ranking.
Jan Melkersson tar emot pris

Jan Melkersson, näringslivschef i Falkenbergs kommun, tar emot pris från Kristian Rydberg, regionchef på Svenskt Näringsliv Halland

Av landets 290 kommuner placerar sig Falkenbergs kommun på plats 12 i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet, som presenterades under onsdagen den 28 september. År 2021 låg Falkenbergs kommun på plats 10.

– Falkenberg står fortsatt starkt när det kommer till det lokala företagsklimatet. Det visar än en gång att företagen och samhället mår bra av att jobba tillsammans. Det är ett bra samarbete mellan kommunen, företagen och alla näringslivsorganisationer. Nu fortsätter vi arbetet med att få Västsveriges starkaste företagsklimat, säger Jan Melkersson, näringslivschef vid Falkenbergs kommun.

Falkenbergs kommun har sedan 2013 åren varit en av de 25 bästa kommunerna i landet där det är bäst att starta och driva företag, enligt Svenskt Näringsliv.

Mot Västsveriges bästa företagsklimat

Att få ett riktigt bra företagsklimat är prioriterat från politiskt håll. Politikerna har satt upp målet att Falkenbergs kommun ska ha Västsveriges starkaste näringsliv. Med Västsverige menar vi Hallands län och Västra Götalands län.

För att nå målet jobbar Falkenbergs kommun på flera olika sätt. Till exempel jobbar kommunen med att minska olika typer av handläggningstider. Kommunen jobbar även med att öka möjligheterna för företagare, tjänstepersoner och politiker att träffas för att genom dialog hitta bra lösningar som leder till ett bättre företagsklimat.

– Vi ser att hela kommunorganisationen jobbar med näringslivsfrågor och har ett bra bemötande mot våra företag, vilket är viktigt för ett bra företagsklimat. Näringslivet skapar arbetstillfällen som i sin tur ger möjligheter till en bättre välfärd. Det är en win-win för alla, säger Per Svensson, kommunstyrelsens ordförande. 

Här kan du läsa mer om rankingen:

Kontaktpersoner:
Per Svensson (s), kommunstyrelsens ordförande, Falkenbergs kommun,
tel: 070 355 61 41
Jan Melkersson, näringslivschef, Falkenbergs kommun, tel: 073 866 29 35