Skip to main content

Bli familjehem och hjälp ett utsatt barn

15 december 2022

Julen är en högtid som förknippas med förväntan och glädje, särskilt av barnen. Men att julen är en fin och mysig tid är ingen självklarhet för alla. Kan du tänka dig att öppna ditt hem och familj för ett utsatt barn eller ungdom?

Det finns många barn och ungdomar som av olika anledningar behöver bo hos en annan familj. De får då komma till ett familjehem, som tidigare kallades fosterhem.

Du får stöd och handledning

Som familjehem öppnar du ditt hem och välkomnar ett barn in i din familj. På så sätt ger du barnet en möjlighet att landa och känna trygghet. Du behöver inte ha någon speciell utbildning, utan vi söker sig som har tid och energi till att ta dig an ett barn eller ungdom som har det svårt.

Du får stöd och handledning av oss som jobbar i familjehemsgruppen. Även barnet/ungdomen får stöd av en barnsekreterare. I uppdraget som familjehem samarbetar du även med barnets biologiska föräldrar och med socialtjänsten.

Du behövs – våga växa!

Läs mer om uppdraget

På kommunens webbplats kan du läsa mer om vad det innebär att vara familjehem och vad som gäller för uppdraget. Här hittar du även vanliga frågor och svar.

Kontakta oss

Funderar du på om du skulle vilja ta steget? Vill du veta lite mer om vad det kan innebära? Du kan alltid ringa eller mejla oss i familjehemsgruppen om du har frågor. Om du vill träffa oss går det också bra att boka ett möte.

Familjehemssekreterare

Lena Gudmundsson
073-866 93 32
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Familjehemssekreterare

Sara-Maria Salomonsson
073-867 46 21
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.