Skip to main content

Ann-Louise Östman ny chef för Socialförvaltningen

16 januari 2024

Nu är det klart vem som ska bli ny chef för Socialförvaltningen. Det blir Ann-Louise Östman, som sedan tre år är avdelningschef med ansvar för äldreomsorgens myndighetsutövning i Göteborgs Stad. 

– Jag har jobbat över 30 år inom alla områden i socialtjänsten, framför allt IFO, individ- och familjeomsorg. Nu ser jag fram emot att kunna arbeta med socialtjänsten som en helhet, säger hon.

Erfarenhet av alla områden

Beslutet fattades av kommunstyrelsen den 16 januari. Per Svensson, kommunstyrelsens ordförande, är glad över rekryteringen. 

– Ann-Louise Östman har en gedigen erfarenhet. Hon kan socialtjänstens alla områden och har bra tankar kring hur Falkenberg kan möta framtiden. Ett av kommunens viktigaste mål är att höja kvaliteten i omsorgen och Ann-Louise är helt rätt person att leda det arbetet. Hon blir en tillgång både för Socialförvaltningen och kommunen, säger Per Svensson(S), kommunstyrelsens ordförande.

Leda i förändring

Kicki Nordberg, kommundirektör, håller med.

– Jag har fått glädjen att rekrytera flera chefer sedan jag började. Ann-Louise kommer att komplettera laget som ska leda kommunen på ett bra sätt. Hon har erfarenhet att leda i förändringsarbete med den uthållighet och stabilitet som behövs i de tider av förändring som socialförvaltningen står inför överallt, säger hon.

Socionom i grunden

Ann-Louise Östman är socionom och har tidigare haft flera roller in Göteborgs stad: sektorchef på individ- och Familjeomsorg, enhetschef barn- och unga och stabschef i stadsdelsförvaltning och utvecklingschef. Hon var också under 6 år verksamhetschef inom det offentligt ägda bolaget Gryning Vård AB, som bland annat driver HVB-hem. De första tio åren arbetade hon som socialarbetare i olika roller i Sundsvalls kommun.

– Tidigare har jag jobbat mycket med ungdomsvård, men de senaste åren har jag jobbat med äldreomsorg. Jag hoppas att mina olika erfarenheter ska kunna bidra till den fortsatta utvecklingen av Socialförvaltningen i Falkenberg.

Trygg med omväxling

– Jag är 61 år och ser det som en ynnest att ha haft möjlighet att arbeta inom olika fackområden. I samband med att Göteborgs stad organiserades om till fackförvaltningar tog jag därför chansen att byta inriktning till äldreområdet där jag idag är avdelningschef med ansvar för äldreomsorgens myndighetsutövning.

Förvaltningen är Sveriges största inom området med 10 000 anställda.

– Som de flesta i min ålder har jag också erfarenhet av att vara anhörig och möta socialtjänsten den vägen. För mig är det viktigt att sätta människan och bemötandet först, även om vi har lagar och regler att förhålla oss till, säger hon.

Fritid i Falkenberg

Hon känner också till Falkenberg sedan tidigare, då familjen tillbringat mycket fritid här.

– Min bild av kommunen är väldigt positiv och jag ser fram emot att ta mig an mitt nya uppdrag.

Det är ännu inte klart när Ann-Louise Östman börjar jobba i Falkenberg.

En porträttbild av Ann-Louise Östman. Hon ler.

Ann-Louise Östman.