Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Borrade hål och spån

KomTek

Kommunal entreprenörs- och teknikskola

KomTek är en kommunal teknik- och entreprenörskola, där barn och unga kan delta i lovverksamhet och kursverksamhet, ungefär som Kulturskolan fast med inriktningen teknik och entreprenörskap. På KomTek ska allt som deltagarna tillverkar kunna röra på sig, lysa eller låta. Alla våra produkter innehåller mekanik, elektronik eller både och.

Ha kul! Gör fel! är KomTeks ledord och det bygger på det lustfyllda lärandet. Har man kul under tiden man lär sig nya saker så fastnar det lättare och man vill komma tillbaka och göra mer. Att våga göra fel är grundläggande i det problembaserade lärandet där praktiken kommer före teorin. Alla fel vi gör, lär vi oss av.

På KomTek finns inga instruktioner, deltagarna tittar på en färdig konstruktion för att själv klura på vilka komponenter som behövs, hur långa de ska vara och hur stora hål som ska borras och i vilken ordning allt ska göras. På detta vis övar deltagarna på sina entreprenöriella förmågor.

Genom KomTek-pedagogiken får barn och unga utlopp för sin kreativitet på ett sätt som de kanske inte provat tidigare. Alla som deltar får använda verktyg, konstruera olika produkter och prova på olika tekniker beroende på ålder. Det man bygger får man ta med hem.

I KomTeks uppdrag ingår att arbeta med mångfald och jämställdhet och detta gäller såväl medarbetare som deltagare.

Sidan uppdaterad: 2016-10-04