Lokala allmänna råd på grund av covid-19 i Falkenberg och Halland.

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter kommer att vara stängda för allmänheten, till exempel Klitterbadet och våra mötesplatser för äldre. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Gymnasieskola

Falkenbergs gymnasieskola har 14 nationella program och gymnasiesärskola. Skolan ligger centralt i Falkenberg.

På Falkenbergs gymnasieskola finns 14 nationella gymnasieprogram. På skolan finns även flera idrottsspecialiseringar, introduktionsprogram och gymnasiesärskola. Förutom ett brett utbildningsutbud finns studie- och yrkesvägledning, skolhälsovård, kuratorer och specialpedagogisk expertis på skolan.

På sidan Elevinformation på gymnasieskolan kan du som elev på Falkenbergs gymnasieskola hitta information om bland annat frånvaroanmälan, individuellt val, praktik och APL och skolmat.

Drottning Blankas gymnasieskola är en fristående skola i centrala Falkenberg. Förutom utbildningar i Falkenberg kan du välja att gå på en skola i en annan kommun.

Beslut om att Falkenbergs gymnasieskola delvis övergår till fjärr- och distansundervisning

Måndagen den 23 november beslutade barn- och utbildningsnämndens ordförande på delegation från nämnden att Falkenbergs gymnasieskolan delvis övergår till fjärr- och distansundervisning.


Beslutet gäller till och med fredagen den 18 december (jullovet) och berör följande:

  • Elever i år 2 och 3 på samtliga högskoleförberedande program (EK, ES, HU, NA, SA och TE) som ska fjärr- och distansundervisas varannan vecka fram till jullovet.
  • Elever som går yrkesintroduktion på introduktionsprogrammen som ska fjärr- och distansundervisas två dagar per vecka fram till jullovet.


Övriga elever på skolan berörs inte av beslutet.

 

Här hittar du information om fjärr- och distansundervisning.


Här hittar du information om covid-19, påverkar gymnasieskolans verksamhet.

Ta del av information i intranätet varje dag

Du behöver varje dag ta del av den information som ligger på intranätet i gruppen GY Aktuell elevinformation. Förändringar i lektioner publiceras på intranätet i gruppen GY Lektionsförändringar. Om du är osäker på hur du kommer åt dessa grupper kan dina lärare förklara för dig.

Välkommen på digitalt öppet hus på Falkenbergs gymnasieskola!

Tisdagen den 1 december mellan kl. 17 och 19 har du möjlighet att digitalt möta representanter från varje program som berättar mer om programmet, inriktningar och annat som berör utbildningen. Du kan också prata med studie- och yrkesvägledare och elevhälsan om du har frågor kring ditt gymnasieval eller din skolgång.

Information om Falkenbergs gymnasieskola, skolans utbildningar, gymnasieval och vägledning samt hur du besöker vårt digitala öppet hus finner du på val.falkenbergsgymnasieskola.selänk till annan webbplats.

Vi ser fram emot att träffa dig!

Falkenbergs gymnasieskola, Nyhems Plan 2 , 311 35 Falkenberg

Kontakt

Kontakta Falkenbergs gymnasieskola