Skip to main content

Vårt verktyg Unikum

I Falkenbergs kommun använder alla skolformer år 1-19 ett digitalt verktyg, Unikum, för att dokumentera barn och elevers lärande och utveckling.

I verktyget kan hemmet och skolan samarbeta och kommunicera i form av meddelande, lärlogg, kommentarer kring barnets/elevens kunskapsutveckling kopplat till läroplanen för respektive verksamhet. Vårdnadshavare får möjlighet att logga in för att följa och samtala med skolan om sitt barns utveckling och lärande och vara delaktig i utvecklingssamtalet som också dokumenteras i verktyget

All info och hjälp i form av lathundar, filmer finns på Unikumguiderlänk till annan webbplats.

Besök gärna Unikums hemsida för att läsa mer på unikum.netlänk till annan webbplats.

Så här loggar du in

Du som vårdnadshavare loggar enklast in via appen Unikum eller på sidan start.unikum.netlänk till annan webbplats. För er som fått information om nya appen Unikum Familj, kan logga via denna. Nytt är att alla vårdnadshavare nu ska logga in via Mobilt BankID så välj Andra sätt att logga in och sedan Falkenbergs kommun Välj sedan Vårdnadshavare. Därefter loggar du in med Mobilt BankID.

Du som barn/elev loggar in via vårt intranät, intranet.falkenberg.selänk till annan webbplats eller Unikums app med samma inloggningsuppgifter som till intranätet. I appen klickar du på Andra sätt att logga in och Falkenbergs kommun. Välj sedan Elev.

Du som arbetar i skolan eller förskolan loggar enklast in via vårt intranät intranet.falkenberg.selänk till annan webbplats eller via Unikum-appen och Andra sätt att logga in och Falkenbergs kommun. Välj sedan Personal.