Skip to main content

Tidsplan

Renovering och uppstart av verksamheterna i kvarteret Trädgården sker etappvis och beräknas preliminärt vara klar 2025. Kvarteret renoveras i fyra etapper. Det innebär att fastigheterna och de olika verksamhetslokalerna och lägenheterna kommer vara klara vid olika tidpunkter.

Etapp 1

Klart februari 2024.

I etapp 1 renoverades  hus 3. Där finns det 27 lägenheter i biståndsbedömt trygghetsboende, 17 trygghetslägenheter och två biståndsbedömda dagverksamheter.

Etapp 2

Klart oktober 2024.

I etapp 2 är det hus 1 som renoveras och byggs ut. Där kommer det finnas sex avdelningar i särskilt boende med totalt 59 lägenheter. Det kommer också finnas en del personalutrymmen och samvaroutrymmen för de som bor i kvarteret.

Etapp 3

Start januari 2025.

Nu startar verksamheten i kvarteret Trädgården. Uppstarten kommer ske stegvis. I första steget är det sex avdelningar med 45 lägenheter i särskilt boende som öppnar i hus 1. Brukare kommer att flytta in från den 27 januari. Kvarteret kommer även att börja utföra hemtjänst och svara på trygghetslarm för de boende i kvarteret.

Etapp 4

Preliminärt klart februari 2025.

I etapp 4 är det hus 2 som renoveras. I hus 2 kommer det finnas två avdelningar i särskilt boende med 20 lägenheter totalt. Det kommer även finnas 20 trygghetslägenheter och en gruppbostad med sex lägenheter och gemensamhetsutrymmen. 

Etapp 5

Preliminärt mars 2025.

I etapp 5 kommer Rörbecksgatans gruppbostad att få flytta tillbaka till kvarteret från sin evakueringsbostad. Det kommer även vara möjligt att flytta in i trygghetslägenheterna.

Etapp 6

Preliminärt klart hösten 2025.

I etapp 6 är det hus 4 som byggs. Där kommer det finnas två avdelningar i särskilt boende med totalt 20 lägenheter. Det blir även en hemtjänstlokal, en biståndsbedömd dagverksamhet, kontor och plats för samvaro för de som bor och jobbar i kvarteret.

Etapp 7 och 8

I de sista etapperna öppnar kvarteret sina resterande avdelningar i särskilt boende. Beslutet om att öppna tas när det finns behov i kommunen av fler lägenheter i särskilt boende.