Skip to main content

Vi söker säsongsmedarbetare inom park och kust

Vi söker säsongsmedarbetare till våra arbetslag på park- och kustenheten. Är du vår nästa kollega?

Om arbetsplatsen

Park- och kustenheten ansvarar för många av Falkenbergs uppskattade och fantastiska stränder som varje år lockar många människor att uppleva havet med sol, bad och vacker natur.

Skog- och kustgruppen ansvarar för kommunens skog, gräs, offentliga toaletter, minizoo, laxfiske, skräphantering, naturreservat och våtmarker.

Parkgruppen ansvarar för Falkenbergs välskötta parker som är mycket uppskattade för sina fina planteringar och trivsamma promenadstråk. Utöver dessa ansvarar gruppen för lekplatser och vallarnas friluftsområde med mera.

I verksamheten finns även ett kommunalt växthus med arbetsgrupp.

Vi bedriver vårt arbete genom ett nära och tätt samarbete mellan grupperna och utgår från våra lokaler på Åkarevägen 10, Falkenberg. Växthuset utgår från Årstadvägen 7, Falkenberg.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna på kustområdet innefattar skötsel av kommunens stränder vilket innebär grönyteskötsel, sandhantering och offentliga toaletter. Skog- och kustgruppen utför även skötsel av skogar, våtmarker, gräsklippning, skräpplock och sophantering inom kommunen. I tjänsten ingår även skötsel av Vallarnas djur i vårt minizoo och Ätrans laxfiske.

Arbetsuppgifter inom gräsområdet innebär klippning och trimning av gräs, städning av gräsytor samt visst anläggningsarbete. Gräsklippningen mm. enligt vår skötselplan. Då vi har ett tätt samarbete mellan grupperna kan du som arbetar här komma att utföra arbetsuppgifter som beskrivs inom området för kusten och/eller parken.

Arbetsuppgifterna inom parkgruppen innebär arbete med skötsel av våra grönytor såsom säsongsplanteringar, perennplanteringar, träd, häckar, buskar och grusytor. Vi utför även vattning av träd, underhåll av lekplatser, skräpplock, mindre anläggningsarbeten, reparationer mm. Arbetet består också av att hjälpa till i växthuset under arbetstoppar.

Helgtjänstgörning ingår i tjänsten på Park- och kustenheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gymnasial utbildning inom naturbruk med inriktning skogsbruk, jordbruk, trädgård eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Du behöver ha yrkeserfarenhet från området och även vana att arbeta med/köra de maskiner som krävs för tjänsten, exempelvis parkmaskiner, småmaskiner, röjsåg/trimmer, redskapsbärare och traktorer för t.ex. sopning, kantklippning, riskörning samt vattning.

För att kunna arbeta hos oss är B-körkort (manuell växellåda) för bil ett krav och följande kompetenser är meriterande:

• Röjsågskort RA/RB
• Erfarenhet av skötsel av/vana vid djur
• BE- och C-körkort
• Utbildning arbete på väg
• Vana att köra med släp
• Vana att använda digitala verktyg

Som person är du serviceinriktad och har ett gott bemötande till både arbetskamrater och våra invånare. Då tjänsten innebär arbete i arbetslag har du även lätt för att samarbeta och du är inte rädd för att ta i där det behövs. Initiativförmåga, noggrannhet och engagemang är egenskaper vi värdesätter högt. Tjänsten innebär fysiskt arbete med krav på att vara händig, tålmodig och flexibel. 

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Sommarjobb / Säsongsanställning

Tillträde

Vi söker personal från april–september

Kontaktuppgifter

Fackliga företrädare, nås via kommunens kontaktcenter, 0346- 88 60 00
Janna Skyllberg, enhetschef Park och kust, 0346-88 60 92

Jobba hos oss