Skip to main content

VĂ€lkommen till Vinbergsskolan

 • God mat som lagas pĂ„ plats

  VÄr goda skolmat lagas pÄ plats i skolan och serveras i vÄr stora matsal.

 • PĂ„ Ă€ventyr i skolskogen

  I direkt anslutning till skolan ligger vÄr fina skolskog som gör det möjligt att lÄta naturen vara en del av vÄra lÀromedel. Skolan anvÀnder ocksÄ en nÀrliggande lekplats för undervisning.

 • LĂ€slust i skolbibblan

  Vi har ett eget skolbibliotek med egen bibliotekarie som hjÀlper vÄra elever att hitta böcker och inspirerar dem till lÀslust.

 • Mentorföretaget Arla

  För att ge vÄra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med Arla. Tillsammans planerar vi olika aktiviteter för eleverna nÀr de gÄr i Ärskurs 2 och 5.

 • KOLL med Falkenbergs Sparbank

  KOLL - Kul och lÀrorikt lÀrande, Àr ett samarbete med Falkenbergs Sparbank dÀr alla vÄra elever i Ärskurs 3 och 6 trÀffar representanter frÄn banken. Med KOLL fÄr eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras Älder.

  Vi tror pÄ alla elever

  PÄ Vinbergsskolan lÀr vi oss tillsammans och vi anpassar och utvecklar undervisningen utifrÄn vÄra elevers olika behov. För att eleverna hela tiden ska ta nÀsta steg i sitt lÀrande Àr vi noga med att ge eleverna feedback pÄ vad de lÀrt sig och vad de behöver göra för att lÀra sig Ànnu mer.

  Stöd och hjÀlp i skolan

  Vi har tvÄ speciallÀrare och en specialpedagog pÄ skolan som tillsammans med vÄra resurser stöttar elever i behov av extra stöd. PÄ skolan finns ocksÄ ett elevhÀlsoteam med rektor, kurator, skolsköterska, specialpedagog och speciallÀrare som arbetar förebyggande med insatser pÄ olika nivÄer. 

  Trygga elever lÀr sig mer

  VI-kompisar Àr ett arbete som vÄr kurator driver och dÀr vi aktivt arbetar med skolans vÀrdegrund i alla vÄra klasser pÄ skolan. Vi har Àven ett faddersystem dÀr Àldre elever tar hand om vÄra yngre elever. DÄ lÀr eleverna kÀnna varandra över Ärskurserna vilket skapar gemenskap och trygghet pÄ skolan. Vi arbetar ocksÄ med trivselledare, elever som anordnar rastaktiviteter för sina kompisar, och skolan har 3 trivselledaransvariga pedagoger som planerar för rastaktiviteter.

  Kontakta

  Vinbergsskolan

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.