Välkommen till Vinbergsskolan

 • God mat som lagas på plats

  Vår goda skolmat lagas på plats i skolan och serveras i vår stora matsal.

 • På äventyr i skolskogen

  I direkt anslutning till skolan ligger vår fina skolskog som gör det möjligt att låta naturen vara en del av våra läromedel. Skolan använder också en närliggande lekplats för undervisning.

 • Läslust i skolbibblan

  Vi har ett eget skolbibliotek med egen bibliotekarie som hjälper våra elever att hitta böcker och inspirerar dem till läslust.

 • Mentorföretaget Arla

  För att ge våra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med Arla. Tillsammans planerar vi olika aktiviteter för eleverna när de går i årskurs 2 och 5.

 • KOLL med Falkenbergs Sparbank

  KOLL - Kul och lärorikt lärande, är ett samarbete med Falkenbergs Sparbank där alla våra elever i årskurs 3 och 6 träffar representanter från banken. Med KOLL får eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras ålder.

  Vi tror på alla elever

  På Vinbergsskolan lär vi oss tillsammans och vi anpassar och utvecklar undervisningen utifrån våra elevers olika behov. För att eleverna hela tiden ska ta nästa steg i sitt lärande är vi noga med att ge eleverna feedback på vad de lärt sig och vad de behöver göra för att lära sig ännu mer.

  Stöd och hjälp i skolan

  Vi har två speciallärare och en specialpedagog på skolan som tillsammans med våra resurser stöttar elever i behov av extra stöd. På skolan finns också ett elevhälsoteam med rektor, kurator, skolsköterska, specialpedagog och speciallärare som arbetar förebyggande med insatser på olika nivåer. 

  Trygga elever lär sig mer

  VI-kompisar är ett arbete som vår kurator driver och där vi aktivt arbetar med skolans värdegrund i alla våra klasser på skolan. Vi har även ett faddersystem där äldre elever tar hand om våra yngre elever. Då lär eleverna känna varandra över årskurserna vilket skapar gemenskap och trygghet på skolan. Vi arbetar också med trivselledare, elever som anordnar rastaktiviteter för sina kompisar, och skolan har 3 trivselledaransvariga pedagoger som planerar för rastaktiviteter.

  Kontakta

  Vinbergsskolan

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.

  Kontaktcenter
  Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
  311 80 Falkenberg
  Telefon: 0346-88 60 00
  E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

  Öppettider Kontaktcenter
  Måndag-torsdag 8-17
  Fredag 8-15

  Dag före röd dag eller afton 8-15