Skip to main content

Campus Falkenberg startade i januari 2023 och är en del av Falkenbergs kommun. Campus arbetar med utbildning för vuxna – utbildning som är riktad mot lokalt och regionalt arbetsliv

På Campus Falkenberg skapas möjligheten att förverkliga drömmar och idéer, delta i utvecklande möten och växa både som individ och yrkesperson. Genom ett brett utbud av utbildningar inom högskola, yrkeshögskola och vuxenutbildning samt vår centrala roll som motor, mäklare och mötesplats för företag och studerande är vårt syfte att främja kompetenstillväxt och innovation.

Var med och skapa din framtid med oss, utbildning, möten och möjligheter genom Campus Falkenberg.

Campus är i en uppstartsfas och arbetar aktivt med att ta fram olika utbildningslösningar. Många samtal pågår med universitet och högskolor, samt med näringslivet. Detta för att säkerställa att Campus arbete bidrar med viktig och efterfrågad kompetens.

Fördjupningskurser för yrkesverksamma på YH-nivå

Ta chansen och fortbilda dig! Den 6 november startar utbildningar för dig som yrkesverksam som vill fördjupa dina kunskaper och hänga med i utvecklingen. Utbildningarna, som ges via kyh, har flexiblet upplägg och går på distans för att möjliggöra chansen för fler. Läs mer om utbildningarna nedan och ansök till kyh. Välkommen med din ansökan!

Energilagring inom batteri och vätgas - Fördjupningskurs, distans, 16 veckor

Automation för fastigheter - Fördjupningskurs, distans, 12 veckor

Utbildningarna är öppna för ansökan

Campus bygger om

Inför ombyggnationen av lokalerna på Biblioteksgatan 2 har nu Campus tillfälligt flyttat in på Igeldammsvägen 11.

Du når oss lättast via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., samt 0346-88 50 50.

Lärcentrum

Lärcentrum är en studerandeservice på hemmaplan som hjälper dig att lyckas med dina studier på högskola/universitet och Yrkeshögskola eller på kommunal vuxenutbildning - oavsett utbildningsanordnare. Det är kostnadsfritt och öppettiderna är generösa och flexibla.

Lärcentrum är en länk mellan högskolan och dig som student. Här har du tillgång till guidning i utbudet av distansutbildningar, studieplatser och möjligheter till att träffa andra distansstuderande.

Campus Falkenberg erbjuder genom Lärcentrum:

 • Studievänlig och social miljö
 • Lokaler för grupparbeten eller enskilda studie
 • Möjlighet att skriva tentamen
 • Möjlighet till nivåtester
 • Tillgång till internet, webbkamera/headset
 • Tillgång till videokonferensutrustning
 • Tillgång till kopiering och scanning
 • Inspelningsstudios för ljud och bild
 • Möjlighet till lunch och förtäring i en trevlig miljö

För närvarande pågår en större verksamhetsanpassning av våra lokaler. Vi beräknar vara helt klara under april 2024. Under tiden hjälper vi dig i våra befintliga lokaler. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Tentamensservice

Du som läser vid universitet eller högskola är välkommen att höra av dig med en förfrågan om att skriva distanstentamen hos oss.

Vänligen skicka ett e-postmeddelande till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och ange följande:

 • För- och efternamn
 • Tentamensdatum
 • Tid för distanstentamen
 • Lärosäte/Universitet/Högskola
 • Kurskod för tentamen
 • Digital eller handskriven tentamen
 • Folkbokföringskommun

Välkommen med din förfrågan!

YH-utbildningen Internet of Things Developer (IoT)

Campus Falkenberg erbjuder denna attraktiva tvååriga utbildning i samarbete med KYH https://kyh.se/

Var med och skapa nytänkande och optimerad teknologi som formar morgondagens samhälle! Under utbildning Internet of Things lär du dig om teknisk problemlösning och skapar mjukvara som kan läsa av hårdvara. Den här utbildningen går digitalt, vilket innebär att du kan delta från valfri plats i Sverige. Samtliga föreläsningar och all kommunikation med både klassen och utbildaren sker live via digitala hjälpmedel/remote.

Läs mer om utbildningen

Anmälan är stängd för denna omgång.

E-Commerce Product manager

I augusti i år tog Campus Falkenberg emot våra studerande på YH-utbildningen E-commerce Product manager. Falkenberg är satellitort till denna utbildning som anordnas av Uddevalla Yrkeshögskola. Utbildningen har en till två lärarledda lektioner i veckan via videokonferenssystemet Lifesize och pågår under två års tid.

Information till näringslivet

Tillsammans med er kan vi skapa utbildningar som leder till arbete. Vi prioriterar projekt i samverkan mellan skola, offentlig förvaltning och näringsliv – projekt som kan ge synergieffekter för att stödja innovation, och en regional och lokal tillväxtpolitik.

Vi kan samordna följande typer av utbildningar:

 • Uppdragsutbildning
 • Högskola
 • Yrkeshögskola
 • Gymnasiala yrkespaket

Campus Falkenberg hittar du på Biblioteksgatan 2, mellan Igeldammsvägen och Holgersgatan

Campus Falkenberg

Besöksadress: Biblioteksgatan 2
Tillfällig besöksadress: Igeldammsvägen 11
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.