Skip to main content

Campus Falkenberg startade i januari 2023 och är en del av Falkenbergs kommun. Campus arbetar med utbildning för vuxna – utbildning som är riktad mot lokalt och regionalt arbetsliv

Campus är i en uppstartsfas och arbetar aktivt med att ta fram olika utbildningslösningar. Många samtal pågår med universitet och högskolor men även med näringslivet. Detta för att säkerställa att Campus arbete bidrar med viktig och efterfrågad kompetens.

Fördjupningskurser för yrkesverksamma på YH-nivå

Ta chansen och fortbilda dig! Den 6 november startar utbildningar för dig som yrkesverksam som vill fördjupa dina kunskaper och hänga med i utvecklingen. Utbildningarna, som ges via kyh, har flexiblet upplägg och går på distans för att möjliggöra chansen för fler. Läs mer om utbildningarna nedan och ansök till kyh. Välkommen med din ansökan!

Energilagring inom batteri och vätgas - Fördjupningskurs, distans, 16 veckor

Automation för fastigheter - Fördjupningskurs, distans, 12 veckor

Utbildningarna är öppna för ansökan

Studerandeservice

Som studerande är du välkommen att sitta och studera i våra lokaler, göra distanstentamen och få hjälp med utskrifter. Vi håller för närvarande på att utöka vår verksamhet med studieplatser i olika utföranden, inklusive studios med uppkopplingsmöjlighet mot externt lärosäte. Du kommer även att kunna låna digitala hjälpmedel, få tillgång till utvald litteratur och ta en paus i vår lounge. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Tentamensservice

Du som läser vid universitet eller högskola är välkommen att höra av dig med en förfrågan om att skriva distanstentamen hos oss.

Vänligen skicka ett e-postmeddelande till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och ange följande:

 • För- och efternamn
 • Tentamensdatum
 • Tid för distanstentamen
 • Lärosäte/Universitet/Högskola
 • Kurskod för tentamen
 • Digital eller handskriven tentamen
 • Folkbokföringskommun

Välkommen med din förfrågan!

Vänligen observera att vi inte har möjlighet att ta emot distanstentamina mellan 31 oktober och 5 november.

Campus 3 M

Mötesplats

Campus arbetar aktivt genom branschråd men även med direkta möten med företag och offentlig förvaltning, främst kring kompetensförsörjningsfrågor.

Motor

Campus arbetar med ett anordna utbildningar, med ett brett spektrum av utbildnings- och skolformer, inklusive universitet, högskola och yrkeshögskola.

Mäklare

Campus tar tillvara på lokala önskemål och behov och fungerar som länken mellan studenter och lärosäten runt om i landet.

YH-utbildningen Internet of Things Developer (IoT)

Campus Falkenberg erbjuder denna attraktiva tvååriga utbildning i samarbete med KYH https://kyh.se/

Var med och skapa nytänkande och optimerad teknologi som formar morgondagens samhälle! Under utbildning Internet of Things lär du dig om teknisk problemlösning och skapar mjukvara som kan läsa av hårdvara. Den här utbildningen går digitalt, vilket innebär att du kan delta från valfri plats i Sverige. Samtliga föreläsningar och all kommunikation med både klassen och utbildaren sker live via digitala hjälpmedel/remote.

Läs mer om utbildningen

Anmälan är stängd för denna omgång.

E-Commerce Product manager

I augusti i år tog Campus Falkenberg emot våra studerande på YH-utbildningen E-commerce Product manager. Falkenberg är satellitort till denna utbildning som anordnas av Uddevalla Yrkeshögskola. Utbildningen har en till två lärarledda lektioner i veckan via videokonferenssystemet Lifesize och pågår under två års tid.

Information till näringslivet

Tillsammans med er kan vi skapa utbildningar som leder till arbete. Vi prioriterar projekt i samverkan mellan skola, offentlig förvaltning och näringsliv – projekt som kan ge synergieffekter för att stödja innovation, och en regional och lokal tillväxtpolitik.

Vi kan samordna följande typer av utbildningar:

 • Uppdragsutbildning
 • Högskola
 • Yrkeshögskola
 • Gymnasiala yrkespaket

Läs mer om de olika typerna av utbildning

Uppdragsutbildning

Uppdragsutbildningar planeras av Campus och kan genomföras av många olika parter. Många av utbildningarna är egenfinansierade eller finansieras av projektmedel.

Högskola

Högskoleutbildningar sker antingen genom avtal eller köps in. Utbildningarna planeras och avtalas av Campus.

Yrkeshögskola

Yrkeshögskoleutbildningar sammanställs, drivs och söks av Campus. Yrkeshögskoleutbildningar har en längre planeringsfas och bygger på näringslivets uttryckta behov av kompetenser.

Gymnasiala yrkespaket

Campus tar hand om idéer och företagskontakter. Stora delar av utbildningsplaneringen görs i samverkan med Vuxenutbildningen Falkenberg.

Campus Falkenberg hittar du på Biblioteksgatan 2, mellan Igeldammsvägen och Holgersgatan

Campus Falkenberg

Besöksadress: Biblioteksgatan 2
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.