Skip to main content

Välkommen till Dals ängars förskola

I utkanten av Tröingeberg ligger Dals ängars förskola. Här går ungefär 80 barn.

Förskolan byggdes år 2018 och är inspirerad av Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Vi vill bjuda in till glädjefyllda möten och lärprocesser. Förskolans torg, entré och gemensamma ateljéer möjliggör dessa lärande möten. Vi arbetar för att förskolan ska vara en trygg och spännande plats där barnen får pröva sina hypoteser, utforska och utmanas i sitt lärande tillsammans med andra. Pedagogerna arbetar nära sina barngrupper som medforskande pedagoger i projekt som har sin utgångspunkt i läroplanen. Vi arbetar utifrån skollagen, läroplan för förskolan och Utbildning Falkenberg.

Förskolan ligger i ett nybyggt villaområde med närhet både till tågstationen och naturen. Vi arbetar med föränderliga lärmiljöer, både inomhus och utomhus.

 • Vi arbetar projektinriktat

  Utifrån en fråga undersöker barn och vuxna nyfiket tillsammans - för att upptäcka det oväntade. Barnens frågor och undersökande står i centrum och de vuxna är medupptäckare av ny kunskap.

 • Vi lär genom kreativitet

  Här får alla barn möjlighet att testa olika estetiska uttryckssätt, exempelvis musik, drama, måleri och lera. På så sätt tar vi tillvara barnens unika förmågor och de får möta och utforska olika sätt att lära sig på.

 • Vårt tillagningskök väcker nyfikenhet

  All vår mat lagas i vårt eget tillagningskök på Dals ängar. Vi har ett nära samarbete med köket och barnen uppskattar verkligen att få se vår mat lagas.

  Kontakta

  Dals ängars förskola

  Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.

  Husgavel med namnet "Dals ängars förskola" på tegelfasad

  Besöksadress

  Skärslidarna 100
  311 76 Falkenberg

  Rektor

  Cecilia Gode Jägryd
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  Kontaktcenter

  0346-88 60 00
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  Piruetten

  Oktaven

  Akvarellen

  Dansören

  Paletten

  Skulptören