Vid en första anblick kan skolan verka stor men eftersom den är indelad utifrån vilka stadier eleverna går i upplevs den som mindre än vad den är. Alla elever, från de yngsta till de äldsta, har egna hemvister vilket skapar en trygg och trivsam miljö. Den stora utemiljön runt om skolan erbjuder en mängd olika aktiviteter anpassade efter elevernas ålder.
Undervisningen på skolan anpassas alltid efter behovet i varje klass och grupp samt utifrån den enskilde eleven. På Tångaskolan utvecklas varje elev utifrån sin förmåga och skolan genomsyras av nyfikenhet, tillit och omtanke.
På skolan jobbar erfarna lärare som varit på Tånga länge. Här finns även speciallärare inom matematik och språkutveckling samt specialpedagog som utvecklar nya arbetssätt och lärmiljöer på skolan. Vi alla på skolan, både personal och elever, ansvarar tillsammans för att skapa en trivsam miljö med goda relationer och stark gemenskap där vi lär oss tillsammans.
I årskurs 7 börjar eleverna på Ljungbyskolan, Vinbergsskolan och Schubergstorpsskolan på Tångaskolan. Vid läsårsstart 2025/2026 förväntas den nya grundskolan Tröingeskolan stå klar och då förändras Tångaskolans upptagningsområde. Läs mer om förändrad grundskoleorganisation.
Tångaskolan är känd för sin goda skolmat. Snart serveras den också i en nyrenoverad matsal. Under 2023 ska vi äntligen kunna inviga skolans nya matsal.
På rasterna får eleverna hjälpas åt och turas om att ordna med olika rastaktiviteter. De lite äldre eleverna ordnar aktiviteter åt dem som är yngre. Ett bra sätt att bygga gemenskap på skolan.
Elevcafét Softet riktar sig till elever från årskurs 6 och uppåt. Det drivs av vår skolvärdinna tillsammans med elever som även ordnar olika aktiviteter. Här kan elever köpa mellanmål spela biljard, airhockey och pingis eller bara softa med sina kompisar.
Dubbla idrottshallar, slöjdsal, musiksal, aula och specialsalar för teknik och kemi. På Tångaskolan fattas inget för att bedriva all undervisning på skolan.
Klätterställningar, gungor, sandlådor och ytor för bollek för de yngsta. Frisbeegolf, fotbollsplan och hinderbana för de äldre. Tångaskolans utomhusytor har något för alla.
I över 20 år har vi haft ett samarbete med en skola i Sarajevo i Bosnien och Hercegovina. Vartannat år elever från årskurs 7-9 hos oss till dem, och vartannat år kommer de till oss.
Vår skolförening Tånga IF drivs av elever i årskurs 7-9 tillsammans med lärare som arrangerar olika aktiviteter både under och efter skoltid. Alltifrån fotboll till dans.
Skolans centrala placering innebär att det inte är långt till något. Vi har regelbunden undervisning i skolans närområde, bland annat genom olika utedagar eller inom de naturorienterade ämnena.
För att ge våra elever en inblick i arbetslivet och visa hur deras kunskaper i skolan kan komma till nytta i framtiden samarbetar vi med Arla. Tillsammans med Arla planerar vi olika aktiviteter för eleverna när de går i årskurs 2, 5 och 7.
KOLL - Kul och lärorikt lärande, är ett samarbete med Falkenbergs Sparbank där alla våra elever i årskurs 3, 6 och 9 träffar representanter från banken. Med KOLL får eleverna kunskap om privatekonomi anpassat efter deras ålder.
På Tångaskolan ska varje elev kunna prestera utifrån sin förmåga och veta vad som krävs för att ta nästa steg i just sin utvecklingskurva. Samtidigt som vi lär oss individuellt tar vi hjälp av varandra. I våra klassrum är alla elever aktiva och vi hjälps åt att lära tillsammans.
På Tångaskolan har vi extra resurser för att stötta och hjälpa våra elever på plats varje dag. Alltifrån elevhälsan med kurator och skolsköterska till speciallärare och specialpedagoger. Men också särskilda undervisningsgrupper och en studieverkstad där alla elever kan få extra hjälp om de behöver.
Att bygga goda relationer både med elever och vårdnadshavare är viktigt för oss på Tångaskolan. Med goda och förtroendefulla relationer kommer en trygg miljö där elever mår bra och kan utvecklas. Tillsammans jobbar vi för att våra elever ska känna att de kan vara sig själva i skolan.
Om du inte hittar kontaktuppgifter till den du söker var god hör av dig till Kontaktcenter.
Murarevägen 50
311 36 Falkenberg
Maria Böök
Leif Sandlund
0346-88 60 00
Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
311 80 Falkenberg
Telefon: 0346-88 60 00
E-post:
Öppettider Kontaktcenter
Måndag-torsdag 8-17
Fredag 8-15
Dag före röd dag eller afton 8-15